1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 10 Yıldır Feretiko dokuyan imama Kaymakam’dan ziyaret
10 Yıldır Feretiko dokuyan imama Kaymakam’dan ziyaret

10 Yıldır Feretiko dokuyan imama Kaymakam’dan ziyaret

Rize’nin İkizdere İlçesi Kama Köyü Camii'nde 25 yıldır imamlık yapan Muhammed Saka, 10 yıldır köyün gençlerine feretiko öğreterek unutulmaya yüz tutmuş bir mesleği canlandırmaya çalışıyor. 

A+A-

Saka’yı köyündeki feretiko tezgahının başında ziyaret eden İkizdere Kaymakamı Adem Topaca imamın namaz kıldırmadığı saatler dışındaki zamanını örnek olması gereken bir çalışma ile değerlendirdiğini dile getirdi.

feret3.jpg

İmamın köyün gençlerine feretiko dokumayı öğreterek unutulmaya yüz tutmuş bir mesleği de canlandırmaya çalıştığını dile getiren Topaca “Bu İmam arkadaşımız çalışkanlığı ve azmi ile herkese örnek olmalı. Namaz kıldırdığı saatler dışındaki zamanını boş geçirmiyor. Hem aile ekonomisine hem köyüne ve yöresine önemli sosyal ve maddi katkılarda bulunuyor. Cami imamı olarak kendi imkanlarıyla kurmuş olduğu feretiko tezgahında 10 yıldır peştamal kumaşından Karadeniz keşanı, Cimil peştamalı, masa örtüsü, sehpa örtüsü, çarşaf gibi dokumalar yapıyor. Aynı zamanda bu sanatın yok olmaması için gençlere de ders vermekte. Yaklaşık 15 dakikada 1 metre dokuyabilen İmamımız Muhammet Saka sanatını severek yapmakta ve ailece yok olmaması için gayret etmektedir. Kendilerini kutluyorum. Yöresel el sanatı olarak her konuda kendilerine yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı. 

feret2.jpg

feret1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum