1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 100 bin kişiye hamsi dağıtıldı
100 bin kişiye hamsi dağıtıldı

100 bin kişiye hamsi dağıtıldı

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Rizeliler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği “5. Hamsi ve Horon Festivali” başladı. Festivalde 100 bin kişiye ekmek arası hamsi dağıtıldı.

A+A-

Ümraniye Santral metro durağında bu yıl Hamsi ve Horon Festivali'nin 5’incisi düzenlendi.

hams1-009.jpg

Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye Rizeliler Derneğinin ortaklaşa düzenlediği festivale Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ile binlerce Ümraniyeli katıldı. Festival boyunca Karadeniz halk oyunları, kemençe, tulum gösterisi, ödüllü hamsi yeme yarışması, konser ile çok sayıda etkinlik gerçekleşti. Ayrıca festival kapsamında 100 bin kişiye ekmek arası hamsi dağıtıldı.

hams2-009.jpg

Hamsi ızgarasının başına geçerek vatandaşlara ikramda bulunan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Hamsi bahane festival şahane mi diyeceğiz, yoksa festival bahane hamsi şahane mi diyeceğiz? Hamsi Karadeniz’de çıkıyor. Karadeniz’in yemeği diyebiliriz ama hamsiyi sevmeyen yoktur. Yani hamsiyi herkes seviyor. Her halde en güzeli bu ızgara. Bugün burada Rizelisi de var, Karadenizlisi de var. Anadolu’nun her köşesinden de var. Herkes burada bugün Karadeniz havası teneffüs ediyor. Bir başka günde bir başka zamanda Sivaslı oluyoruz, bir başka günde Erzurumlu oluyoruz, bir başka günde Antalyalı, Bitlisli, Vanlı oluyoruz. Bir başka zamanda Balıkesirli, Bursalı oluyoruz. Çünkü İstanbul 81 vilayetimizin, her bir ilimizin temsil edildiği, Ümraniye’de yine her bir ilin temsil edildiği bir ilçemiz. Bölge olarak da Ümraniye’nin merkezinde eski belediye binamızın bulunduğu yerde yapıyoruz festivalimizi ve hemen yanımızda da metro istasyonumuz var” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız