1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. 13 gün sonra ölüm uykusundan uyandı
13 gün sonra ölüm uykusundan uyandı

13 gün sonra ölüm uykusundan uyandı

Solunumu ve kalbi iki kez duran 2 çocuk babası, 13 gün kaldığı ölüm uykusundan uyanıp, 7 ay sonra ayağa kalkarak yürümeye başladı.

A+A-


Konya’da kaldırıma çıkan otomobilin çarpması sonucu solunumu ve kalbi iki kez duran 2 çocuk babası Mevlüt Mercan, 13 gün kaldığı ölüm uykusundan uyanıp, 7 ay sonra ayağa kalkarak yürümeye başladı. 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde hasta bakıcı olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası 39 yaşındaki Mevlüt Mercan 7 ay önce kaldırımda otobüs beklerken aniden çıkan otomobilin çarpması sonucu ölümden 2 defa döndü. Kazada ağır yaralanan iki kez kalbi duran ve solunumu kesilen Mercan, sağlık ekiplerinin ambulansta müdahalesiyle hayata dönmüş ve hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. 13 gün uyutulan ve 57 gün yoğun bakım ünitesinde tutulan Mercan, 2 çocuğu ve eşinin desteğiyle gözünü açmasının ardından ikinci hayatı için her geçen gün iyileşerek büyük ölçüde sağlığına kavuştu. Mercan, 7 ay sonra tek başına ilk defa ayağa kalkıp, adım atıp yürümeye başladı. Mercan, şimdi yazışarak anlaştığı ailesi ve arkadaşlarıyla duyarak konuşmak istiyor.

AYAĞA KALKAMAYINCA BIRAKIN ÖLEYİM DEDİM

Geçirdiği kazayı hatırladığı kadarıyla anlatan Mercan, "Kaza Karaman çevre yolunda annemi otobüse bindirmek için yayaların durduğu kaldırımda beklerken oldu.Sonrasını pek hatırlamıyorum. Anlatılanlara göre 13 gün uyutulmuş, 57 günde reanimasyon denilen yoğun bakımda tutulmuşum. Yoğun bakımda sürekli kızımı sayıklamışım. Öncesinde ise beyin cerrahi yüzde 90 ölür demiş. Kendime gelmeye başladığımda bacağım ve ayaklarım hiç çevrilmiyordu. 4 ay hiç ayağımı çeviremeyince yanıma gelen sağlık görevlileri ve doktoru kovaladım, bırakın öleyim dedim. Sonrasında beni Prof.Dr. Mehmet Arazi ile tanıştırdılar, o benimle " ameliyata gireceğiz daha sonra sen yürüyeceksin" diye emin bir şekilde konuştu. Doktorumuz ameliyatı yaptı, ayağa kalktım. Şimdi yeni yeni tek başıma yürümeye başladım. Bu benim için ikinci hayat oldu. Şimdi çocuklarımla oturup yemek yiyecek seviyeye gelmeyi umut ediyorum " dedi.

HERKES ÖLDÜ DİYE ÇOK AĞLAMIŞ

Benim kalbim durmuş, solunumum kesilmiş ama hatırlamıyorum diye ifade eden Mercan," Allah beni çocuklarım ve eşime bağışladı. Kazadan sonra ölmüşüm, ailem, kardeşim dahil herkes öldü diye çok ağlamış. Ama sonrasında gözlerimizi hayata tekrar açtık. Yalnız bu olay sonrasında dostu düşmanı çok iyi öğrendim. Bir yere gitmiyorum evden dışarı çıkmıyorum. Eşime çok teşekkür ediyorum, bana çok iyi baktı ve hiç yalnız bırakmadı" diye konuştu.

DUYMUYOR YAZILANI OKUYUP CEVAP VERİYOR

Kazadan sonra kulakları duymayan ve bir kolunu da hiç hareket ettiremeyen Mercan’ın tedavileri devam ediyor. Şuana kadar yürüyebilmek için 3 ayrı ameliyat olan Mercan, duymadığı için ailesi ve kendisini ziyaret eden dostlarının yazdıklarını okuyup cevap veriyor. Kulaklarım duymadığı için yazışarak anlaşıyoruz diyen Mercan, " Kazadan sonra kapandı kulağım. Kulağım için cihaz alındı ancak yine duyamıyorum. Tekrar duymak için bu ay sonuna doğru doktora gideceğiz. Sonuç ne olacak bilmiyorum. Duyana kadar yazışarak anlaşmaya devam edeceğiz. Benim sağlığıma kavuşmamda maddi ve manevi destek olan dostlarıma teşekkür ediyorum " şeklinde konuştu.

KAZA’DA 1 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Kaza 2 Mayıs 2013 tarihinde merkez Meram ilçesi Karaman Caddesinde meydana gelmişti. İddiaya göre, Ahmet Maytap, idaresindeki 34 DPU 58 plakalı otomobiliyle seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybederek kaldırımı aşıp, otobüs bekleyen Mevlüt Mercan (39) ile Meryem (50) ve kızı Begüm Aygül Yaşasın’a (15) çarpmıştı. Kazada Meryem Aygül olay yerinde hayatını kaybederken, ağır yaralanan solunumu kesilip iki kez kalbi duran Mevlüt Mercan ile Begüm Aygül hastaneye kaldırılmıştı. Otomobil ise 60 metre gittikten sonra telefon direğine çarparak durabilmişti. Sürücünün tutuklu yargılanması devam ediyor.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız