1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 14 yıldır kapalı kalan yol kamulaştırma ile açıldı
14 yıldır kapalı kalan yol kamulaştırma ile açıldı

14 yıldır kapalı kalan yol kamulaştırma ile açıldı

Pazar Kuzayca yolunu Örnek Köyüne bağlayan ve 2001'de yapılmasına rağmen mahkeme kararıyla kapatılan yol, muhtarlığın kamulaştırması ile ulaşıma açıldı.

A+A-

Pazar Kuzayca Köyünde 14 yıl önce yapılan ve ulaşıma açıldığı gün yer sahipleri tarafından rızaları dışında yapıldığı gerekçesiyle kapatılan bağlantı yolu, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Ahmet Basa ve köy muhtarları ile arazı sahiplerinin de katıldığı törenle yeniden ulaşıma açıldı.

yoll3.jpg

Yer sahiplerinin zamanında rızaları olmadan yolun açıldığı gerekçesiyle mahkemeye yaptıkları itiraz kabul edilerek yol kapatılmıştı. 14 yıl aradan sonra köy muhtarlığı tarafından kamulaştırma süreci sona ererek yol ulaşıma açıldı.

yoll1.jpg

Yol açılışı esnasında arazi sahiplerinden bazılarının itirazları ise Kaymakam Selçuk Aslan’ın ikna edici konuşmasıyla giderilerek tatlıya bağlandı.

yoll2.jpg

Konuyla ilgili konuşan Kaymakam Aslan, “Köyde 2001 yılında açılıp köyü bağlılarına ve Örnek köyüne bağlayan ancak rızasız açıldığı için vatandaşlarımızın başvurusu üzerine mahkeme kararıyla kapatılan yolun köy muhtarlığınca kamulaştırılması süreci tamamlanmıştır. Sürecin tamamlanması vesilesiyle yolun açılması için, yer sahibi olan ve itiraz eden vatandaşlarımızla görüşerek, yolu yücelik göstererek kendilerinin açmalarını, köy içinde huzurun hakim olmasını beklediklerini ifade ettik ve vatandaşlarımızı ikna ettik. Heyetin topluca Kuzayca köyüne geçmesiyle itirazı bulunan mülk sahiplerinin engelleri kaldırmasıyla, iş makineleri uzun süredir kullanılmayan yolu ıslah ederek yeniden ulaşıma açtılar. Herkese hayırlı olsun” dedi.

kuzayca-secilen-(3).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum