1. HABERLER

  2. SEÇME VİDEOLAR

  3. 150 kiloluk kabak mı olur!
150 kiloluk kabak mı olur!

150 kiloluk kabak mı olur!

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde bir çiftçinin yetiştirdiği 150 kilogramlık kabak görenleri şaşırtıyor.

A+A-

Bayramiç'de yaklaşık 10 yıldır çiftçilikle uğraşan Gürsel Eskici (42), yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde Menderes Deresi yakınlarındaki tarlasında her yıl yeni ürünler yetiştirmek için çaba gösterdiğini belirtti.

Son olarak Almanya'dan getirttiği kabak tohumunu denemek için tarlasına ektiğini belirten Eskici, "Tohumdan yaklaşık 150 kilogram ağırlığında dev bir kabak elde ettim.

Eğer bunun yetiştirmesini ve pazarlamasını etkin bir şekilde yapabilirsem gelecek yıl 10 dönüm araziye aynı cins kabak ekeceğim" dedi. Eskici, muntazam olarak suyunu ve gübresini verdiği kabağın yaklaşık 2 ay daha büyüme süresi bulunduğunu ifade ederek, bu süre sonunda kabağın daha büyüyeceğini tahmin ettiğini kaydetti.

Tarlasına her yıl domates, biber, patlıcan gibi sebzeleri ektiğini dile getiren Eskici, kabak gibi değişik ürünü yetiştirmenin faydasını göreceğini ve iyi bir gelir elde edeceğini düşündüğünü sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum