1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. 1960 darbesinin en önemli sebebi...
1960 darbesinin en önemli sebebi...

1960 darbesinin en önemli sebebi...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ezanın aslına dönüşünün yıldönümü sebebiyle düzenlenen programda konuştu

A+A-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, ezanın aslına dönüşünün yıldönümü sebebiyle düzenlenen programa katıldı. Burada konuşma yapan Soylu, “1960 darbesinin en önemli sebeplerinden birisidir ezanın aslıyla buluşması. 1960 darbesine Türkiye’yi götüren o kinin, o nefretin, o entrikaların, o oyunların, o hakaretlerin sonucudur” dedi.

Sivil Dayanışma Platformu, ezanın Türkçeden aslına dönüşünün 63. yıldönümü sebebiyle merhum Başbakan Andan Menderes’in kabri başında anma programı düzenledi. Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti milletvekilleri Harun Karaca, Faruk Işık, Enver Yılmaz, Ziver Özdemir, Mehmet Erdoğan, eski milletvekili Hüsnü Tuna, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile vatandaşlar katıldı. Anıt Mezar’daki programda Kuran-ı Kerim ve duaların yanı sıra Arapça ezan da okundu.

Burada konuşma yapan Süleyman Soylu, “Burada andığımız esas itibariyle demokrasinin bir erdemidir. 14 Mayıs 1950’de hemen bir ay sonra ezanın aslıyla buluşması aslında milli iradenin bir erdemidir. Ezanın aslıyla buluşması sandığın bir erdemidir. Bu millet, bu bayrak, bu vatan, bu ezan bu milletin kutsalları olarak tanımlanmıştır. Bu millet tarif edilirken ezanıyla, bayrağıyla vatanıyla tarif edilmiştir. 1960 darbesinin en önemli sebeplerinden birisidir ezanın aslıyla buluşması. 1960 darbesine Türkiye’yi götüren o kinin, o nefretin, o entrikaların, o oyunların, o hakaretlerin sonucudur. Hazmedememişlerdir milletin kendi inancıyla ve kutsallarıyla buluşmasını. Hiçbir şekilde hazmedememişlerdir” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız