1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 2. sürgün çay paraları ne zaman ödenecek?
2. sürgün çay paraları ne zaman ödenecek?

2. sürgün çay paraları ne zaman ödenecek?

2. sürgün alımlarını tamamlayan Çaykur, üreticilere çay paralarını ne zaman ödeyeceğini açıkladı. İşte çay paralarının dağılacağı tarih:

A+A-

Çaykur'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İkinci sürgün alımlarımızı tamamladık. Gerçekten başarılı bir dönem oldu. Vatandaşımız hiçbir sıkıntı ve endişe yaşamadan çaylarını satmıştır. İkinci sürgün 23 Haziran’da başlayıp 14 Ağustos itibariyle tamamlandı. Alınan çay 248 bin tondur. ÇAYKUR tarihinin rekor alımıdır. Çayın yüzde 53’ünü almıştır. Özel sektör ise 221 bin ton çay almıştır. Üçüncü sürgüne 15 Ağustos itibariyle başladık. 3. sürgünde şu ana kadar 425 ton çay aldık. 1. sürgünde aldığımız yaş çay karşılığı üreticimize sürgün bedeli olarak 423 milyon TL ödeme yaptık. Ayrıca 144.5 milyon TL budama bedeli olarak bir ödeme gerçekleştirdik. 10 milyon TL organik desteklemesi yaptık. İlave destekleme olarak 12.2 milyon TL ödendi. Toplamda 1. sürgünde üreticimize 589.7 Milyon TL bir ödeme gerçekleştirdik. 2. sürgünde 382.5 milyon TL’lik bir ödeme yapacağız. 22 Ağustos'ta ödemelere başlayacağız. Destek ödemeleri ile birlikte ikinci sürgün için toplamda 390.1 milyon TL’lik bir ödeme sağlayacağız”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum