1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 260 metre yükseklikten kendisini boşluğa bıraktı
260 metre yükseklikten kendisini boşluğa bıraktı

260 metre yükseklikten kendisini boşluğa bıraktı

Rize Belediyesi’nin düzenlediği 8. Çay ve Yaz Sporları Festivali kapsamında düzenlenen 1. Hedef Paraşütü Yarışması’nda gösteri uçuşu yapan paraşütçü Cengiz Koçak yerden yaklaşık 260 metre yükseklikten serbest atlayış yaptı.

A+A-

 

Rize şehir merkezi üzerinde bulunan Çorapçılar tepesinden iki kişilik paraşütle havalanan Paraşüt ustası cengiz Koçak, belli bir süre havada yol aldıktan sonra paraşütün üzerinde ayağa kalkarak yaklaşık olarak 260 metre yükseklikten kendini boşluğa bıraktı.

ucma54.jpg

Yüksek bir hızda serbest düşüş gerçekleştiren Koçak, bir süre sonra üzerinde olan paraşütü açtı ve güvenli bir şekilde yere iniş yaptı.

ucma6.jpg

Koçak, kendisinin bina, anten ve köprülerden sürekli serbest atlayışlar yaptığını belirterek programı dolayısıyla Rize’de bulunduğunu ve festival olduğunu duyunca gelip serbest atlayış yaptığını söyledi.

ucma1.jpg

Hedef Paraşütü Yarışması’nda paraşütçüler hedefe en yakın noktaya konmak için birbirleriyle yarıştı. Türkiye’nin değişik yerlerinden 19 sporcunun katıldığı yarışmada Ali Zaimoğlu birinci, Durmuş Efe Şahin ikinci ve Nedim Miraç Aybek üçüncü oldu.

ucma4.jpg

Yarışmada birinci olan ve Erzincan’dan geldiğini söyleyen Ali Zaimoğlu, “Güzel bir etkinlik oldu. Bu spor Rize’de gelişirse çok daha yetenekli gençlerin çıkacağına inanıyoruz. Rize hedef yarışması için çok ideal bir yer. Hava çok stabil. Ulaşım kolay ve görsel açıdan insanların çok rahat izleyebileceği bir yer” dedi.

ucma3.jpg

Yarışma dereceye girenlere kupa ve madalyalarının verilmesiyle son buldu.

ucma2.jpg

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız