1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. 3 saatlik Erdoğan-Başbuğ zirvesi
3 saatlik Erdoğan-Başbuğ zirvesi

3 saatlik Erdoğan-Başbuğ zirvesi

Sıcak gelişmelerin tam ortasında Başbuğ, sürpriz bir kararla Başbakanlık'a gitti. Toplantı yaklaşık üç saat sürdü..

A+A-

Ankara'da baş döndüren bir trafik vardı. Önce subayların görev yaptığı Seferberlik Tetkik Dairesi arandı, ardından 8 gözaltı haberi gündemi bir kez daha sarstı.

Her şey bitti derken bu kez de Başbuğ sürpriz yaptı.. Başbakanlık Resmi Konutu'nda taraflar suikast iddiasıyla ilgili geceyarısı yapılan operasyonu masaya yatırdılar.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda yaptığı görüşme üç saat sürdü. Toplantıya Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner de katıldı.. Saat 11.15 sıralarında içeri giren Başbuğ saat 14.15 sıralarında ayrıldı...

PROGRAMDA YOKTU

Başbakanlık Resmi Konutu'nda Başbakan Erdoğan'ın her MGK toplantısı öncesinde kurula katılan bakanlarla yaptığı rutin bir toplantıydı. Daha önceki toplantılara Başbuğ hiç bir şekilde katılmıyordu. Ancak bu toplantıya Başbuğ'un katılması dikkat çekti.

Bir başka önemli ayrıntı da Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik de toplantıda. Yılın son MGK'sı 28 Aralık Pazartesi günü yapılacak.

İÇ VE DIŞ GELİŞMELER GÖRÜŞÜLDÜ

Öte yandan, Başbakanlık'tan görüşmeyle ilgili yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın Org. Başbuğ'dan iç ve dış güvenliğe ilişkin konularda bilgi aldığı belirtildi.

'BAZI SUALLERE CEVAP VEREMEDİK' DEMİŞTİ

Genelkurmay Başkanı Başbuğ, dün yaptığı açıklamada, şöyle konuşmuştu: "Belki bazı suallere cevap verememiş olabiliriz. Netice olarak bugün itibarıyla buna ilave edeceğimiz başka herhangi bir şey yok. Yeri geldiği zaman belki tamamlayıcı bilgiler verme durumumuz olabilir.''

SUİKAST İDDİASI KONUŞULDU

Toplantıda Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiasıyla ilgili bilgi verdiği belirtiliyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast planladıkları iddia edilen 2 asker gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı.

8 ASKER GÖZALTINA ALINMIŞTI

Soruşturma kapsamında dün Seferberlik Tetkik Dairesi Ankara Bölge Başkanlığı’nda sözkonusu 2 askerin çalışma odalarında arama yapılmıştı.

Aramaların ardından 8 asker gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum