1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 59 yıldır Pazar Meydanında ayakkabı boyardı!
59 yıldır Pazar Meydanında ayakkabı boyardı!

59 yıldır Pazar Meydanında ayakkabı boyardı!

Pazar'da 13 yaşından beri ayakkabı boyacılığı yapan ve 'Benim hayatta tek arkadaşım boya sandığım' diyen Kemal Dönmez, 72 yaşında yaşama veda etti...

A+A-

Hiç evlenmeyen ve 'Benim hayatta tek arkadaşım boya sandığım' diyen Kemal Dönmez’i Pazarlı olup da tanımayan yoktur.

Çünkü o Rize’nin Pazar ilçesinde, meydanda her sabah kurduğu ayakkabı sandığıyla tam 59 yıl ayakkabı boyacılığı yaptı.

kemal01-001.jpg

Pazar Meydanı’nda her sabah büyük bir titizlikle boya sandığını kurup işine başlayan Dönmez, 13 yaşından beri burada ayakkabı boyatıyordu.

4 yıl önce Pazar53’ün yaptığı haberde, “Benim elimden başka iş gelmiyor ne yapayım? Boya sandığım benim hayat arkadaşım. Hiç evlenmedim, evlenmeyi de düşünmüyorum.” diye konuşan Kemal Dönmez, kar, soğuk, sıcak demeden açık alanda ayakkabı boyattığını, şimdiye kadar hiç hastalanmadığını, doktor yüzü görmediğini söylemişti.

kemaldonmez.jpg

Tek sıkıntısının para vermeyen vatandaşlar olduğunu anlatan Dönmez, “Ayakkabısını boyatıp çekip gidenler var. Ben 2 Lira’ya ayakkabı boyatıyorum onu da vermiyorlar. Bazen bozuk yok deyip 1 TL atıyorlar. Bazıları da boya sandığımı saklıyor, beni korkutuyorlar. Şaka yapıyorlar. Aç, susuz yaşarım ama boya sandığım olmadan yaşayamam.” diyerek sitemde bulunmuştu.

kemal02-001.jpg

Bir süre önce aniden hastalanan ve Kaçkar Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Dönmez, yaşama daha fazla tutunamayarak hayatını kaybetti.

kemaldonmez1.jpg

Dönmez’in cenazesi, Pazar Sahil Camiinde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Soğuksu (Şileyt)teki aile mezarlığında toprağa verildi.

İLGİLİ HABER: 55 yıldır Pazar Meydanı'nda ayakkabı boyuyor!

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
34 Yorum