1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 753 konut, kura çekimi ile sahiplerini buldu
753 konut, kura çekimi ile sahiplerini buldu

753 konut, kura çekimi ile sahiplerini buldu

Rize’de ‘Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm projesi’ kapsamında yapılan 753 konut, kura çekimi ile sahiplerini buldu

A+A-

Rize'de 2012 yılında merkeze bağlı Yeniköy Mahallesi’nde yapımına başlanan ‘Timya Vadisi Kentsel Dönüşüm projesi’ kapsamında yapılan 753 konut, kura çekimi ile sahiplerini buldu.

timya3-003.jpg
 
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Konferans salonunda gerçekleşen kura çekimine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu, protokol üyeleri ve hak sahibi vatandaşlar katıldı.

timya2-003.jpg
 
Düzenlenen kura programında konuşan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap “Rize’de uygulanan kentsel dönüşüm ve gelişim projesi ile alt yapısı yetersiz, mimari olarak düzensiz, dar ve dik yollar nedeniyle ulaşım zorluğunun had safhada olduğu, çarpık yapıların yerine doğal afetlere dayanıklı, çevre düzenlemesi ve sosyal donatılarıyla beraber prestijli bir projenin yapısı planlanarak sağlam adımlar atıldı.  753 konutun kura çekimini yapıp inşallah sizleri sıcacık yuvalarınıza kavuşturacağız” dedi.

timya1-002.jpg
 
TOKİ Kentsel Yenileme Daire Başkanı Gürol Konyalıoğlu ise yaptığı konuşmada “Projenin tamamlanıp kura aşamasına geçmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Hak sahiplerinin tek tek gayrimenkullerinin değerlendirmesini yaptık, kıymet taktirlerini yaparak sürece başladık. Yaklaşık 53 milyon liralık bir gayrimenkul değeri vardı. 701 hak sahibi bulunuyordu, verasetleriyle birlikte 965 kişiye ulaştık. Vatandaşlarımızın geçici iskanını sağlamak üzere Rize Belediye Başkanlığı ile müştereken başlanan ve bizim daha sonra tamamen üstlendiğimiz kira yardımları yapıldı. Günümüze kadar toplam 10 milyon 700 bin lira kira yardımı yaptık” ifadelerini kullandı.

timya4-001.jpg
 
Konuşmaların ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş, üzerine ‘Hak Sahipleri’ yazan fanustan ilk kura çekimini yaparak hak sahibini sahneye davet etti. Sahneye gelen hak sahibi kendi evinin kurasını hazırlanan üzerinde ‘Konutlar’ yazılı fanustan kendisi çekti. Daha sonra sırayla protokol hak sahiplerinin isimlerinin yazılı olduğu fanustan kura çekerek hak sahiplerini sahneye davet etti. Çekilişler noterin hak sahiplerini ve konutlarını belirlemesiyle devam etti. 
Böylelikle 78 bin metre karelik alanda gerçekleşen 14 bloktaki 753 konut hak sahiplerini buldu. Kentsel dönüşümün gerçekleştiği alanda aynı zamanda 1 adet AVM, 1 adet cami, çocuklar için 7 adet oyun alanı, kapalı ve açık otoparklar bulunuyor. 

Timya Vadisi Kura Çekimi Sonuçlarını Aşağıdaki Linklerden İndirebilirsiniz.

95M2 KURA SONUCU

105M2 KURA SONUCU

120M2 KSZ KURA SONUCU

120M2 KURA SONUCU

120M2 KÜZ KURA  SONUCU

130M2 KURA SONUCU

145M2 KSZ KURA SONUCU

145M2 KURA SONUCU

145M2 KÜZ KURA SONUCU

165M2 KSZ KURA SONUCU

165M2 KURA SONUCU

165M2 KÜZ KURA SONUCU

EK 130M2 KURA SONUCU (165 M2 TERASLI) 

EK1 120M2 KURA SONUCU

EK2 120M2 TERAS KURA SONUCU (145 M2 TERASLI)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız