1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 8 YIL KALDIĞI PAZAR'DA İSLAMİYET'İ SEÇTİ
8 YIL KALDIĞI PAZAR'DA İSLAMİYET'İ SEÇTİ

8 YIL KALDIĞI PAZAR'DA İSLAMİYET'İ SEÇTİ

Rize'nin Pazar ilçesinde, Türk vatandaşıyla 8 yıldır evli olan Gürcistan asıllı 42 yaşındaki Meriem (Meryem) Ghonghadze, Pazar Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu.

A+A-

PAZAR53
Ghonghadze, komşusunun namaz kılması ve İslami değerlere olan bağlılığı karşısında 8 yıldır bulunduğu Türkiye’de İslamiyet’i öğrenmek için bir çaba içine girdiğini ve sonunda Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.

gurcu4.jpg

Komşusu ise doktor olan Ghonghadze’nin İslamiyet’e özel bir ilgi duyduğunu ve özellikle örtündüğü zaman gözyaşlarını tutamadığını, sonunda da Müslüman olmak isteğini dile getirdiği için Pazar Müftülüğüne geldiklerini söyledi.

gurcu3.jpg

Pazar ilçe müftülüğünde ilçe müftüsü Mustafa Düzgüney ve şahitlerin huzurunda düzenlenen ihtida töreniyle Gürcü Meriem (Meryem) Ghonghadze Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

gurcu2-001.jpg

Meriem olan ismini Meryem olarak değiştiren Ghonghadze’ye Müftü Düzgüney tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Müslüman olanlar için düzenlediği İhtida belgesi ile Kuran-ı Kerim ve ilmihal kitaplarından oluşan set hediye edildi.

gurcu1-001.jpg

Müftü Düzgüney, İslam dinini seçtiği için Ghonghadze’yi tebrik ederek, İslam'ın barış, esenlik ve huzur dini olduğunu, insanlara huzur ve saadet getirdiğini söyledi.

Müslümanlığı seçtiği için çok mutlu olduğunu belirten Ghonghadze de kendisine gösterdiği ilgiden dolayı Müftü Mustafa Düzgüney’e teşekkür etti. (Kaynak: www.pazar53.com)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum