1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 81 ilden 81 öğretmen Çanakkale'de
81 ilden 81 öğretmen Çanakkale'de

81 ilden 81 öğretmen Çanakkale'de

"81 ilden 81 öğretmen Çanakkale´de buluşuyor" programına katılım yine Pazar’dan.

A+A-

“81 ilden 81 öğretmen Çanakkale'de buluşuyor”  programı 27-28 Mart tarihleri arasında Çanakkale’de yapıldı. İlimiz Rize'yi Pazar Fuat Ergenç Ortaokulu Fen Bilimleri Öğretmeni Pınar Maşeroğlu temsil etti.

ogrtm6.jpg

Öğretmenler arasında mesleki dayanışmanın güçlendirilmesi, öğretmenlik mesleğinin algı ve statüsünün yükseltilmesi, tarihi ve turistik mekânlar ile milli ve manevi değerlerimizin mahallinde görülüp incelenmesi ve katılımcı öğretmenlerin edindiği deneyimleri meslektaşları ve öğrencileri ile paylaşımını hedefleyen program iki gün sürdü.

ogrt2-002.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, Öğretmene Hizmet, Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Daire Başkanı Muhittin Yılmaz, İdari ve Mali İşler Daire Başkanı Necat Altıok ile 81 ilden gelen öğretmenler iki gün Çanakkale'de kaldı. Çanakkale'deki ilk gün öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Erdal Doğancı, Şube Müdürü Önder Yılmaz ile birlikte Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda Seyit Onbaşı'nın tek başına destan yazdığı Rumeli Mecidiye Tabyası, Şehitler Abidesi ve Yahya Çavuş Şehitliği'ni ziyaret etti.

ogrt4-002.jpg

Öğretmenler, ardından Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı Simülasyon Merkezi, 57'nci Alay Şehitliği ve Conkbayırı Bölgesi'ni ziyaret etti.

ogrt3-001.jpg

Şehitlik gezisinin ardından öğretmenler, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı ile yemekte bir araya geldi. Çanakkale gezisinin ikinci gününde öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Erdal Doğancı'nın ev sahipliğinde Troia Antik Kenti'ni gezdi. Ardından öğretmenler şehir merkezinde Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi ve Kordon Boyu'nu gezdikten sonra kentten ayrıldı.

ogrt1-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum