1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AB projesiyle çayda çeşitlilik artacak!
AB projesiyle çayda çeşitlilik artacak!

AB projesiyle çayda çeşitlilik artacak!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesini inceleyen Vali Bektaş, çay ürünlerinde çeşitliliğin, katma değerin arttırılmasının hedeflendiğini söyledi.

A+A-

Rize Valisi Erdoğan Bektaş Çayeli İlçesi Musadağı Köyünde bulunan Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezinde incelemelerde bulundu.

val5-007.jpg

Ziyareti esnasında Vali Bektaş’a Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ve diğer yetkililer eşlik etti.

val4-008.jpg

Vali Bektaş, incelemeleri esnasında yaptığı değerlendirmede; projeyle çay ürünlerinin çeşitliliğinin arttırılması ve çayın yan ürünlerinin geliştirilmesi ile birlikte mevcut çay ürününün katma değerinin arttırılmasının hedeflendiğini söyledi.

val3-007.jpg

Toplam 9.957.370 Euro bütçe ile yatırımına başlanan Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi Projesi, Çay sektörünün rekabet gücünü ve üretim kalitesini arttırmak, çay üreticisi KOBİ’lerin faydalanabileceği ortak AR-GE, inovasyon ve iş geliştirme alt yapısının güçlendirilmesini amacıyla oluşturulurken,  Avrupa Birliği tarafından finanse ediliyor.

val2-011.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum