1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ‘Açık kapı’ projesi Rize’de uygulamaya geçti
‘Açık kapı’ projesi Rize’de uygulamaya geçti

‘Açık kapı’ projesi Rize’de uygulamaya geçti

Vatandaşla en üst düzeyde iletişimin kurulması, taleplerinin etkin ve hızlı bir şekilde alınarak takip edilmesi ve sonuçlandırılması amacıyla oluşturulan “Açık Kapı” projesi Rize’de uygulanmaya başladı.

A+A-

Elektronik olarak ya da oluşturulan Açık Kapı birimlerinde yazılı olarak taleplerin alınacağı ve yapılan başvuruların, süreç ve sonuç bilgileri kısa mesaj ile müracaat sahibine iletileceği proje kapsamında Rize'de, Valilik Hizmet binasının girişinde oluşturulan büronun açılışı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş tarafından gerçekleştirildi.  

val3-011.jpg

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, büronun açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun himayelerinde başlatılan "Açık kapı" uygulamasını hizmete aldıklarını söyledi.

Açık Kapı projesi ile vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini belirten Vali Bektaş, “Açılışını yaptığımız bu birimde vatandaşlarımız tarafından yapılan müracaatlara ilişkin hızlı ve doğru çözümler üretilecek. Güler yüzlü ve konularına hakim çalışanlar aracılığı ile tüm vatandaşlarımız ile birebir ve sıcak bir iletişim kurulacak” dedi ve oluşturulan bu birimlerde İçişleri Bakanlığı’na bağlı kurumlar, yerel yönetimler ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde hizmet verilmesini amaçlandığını ifade etti.  

val1-014.jpg

Rize olarak "Açık kapı" çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak halkın hizmetine sunduklarını ifade eden Bektaş, "Burada önemli olan vatandaşımızın hiçbir şeyi bilmiyorsa bile başvurabileceği bir kapının olduğunu bilmesi. Hangi kurumda, sorununu nasıl çözeceği konusunda bir fikri olmasa bile doğrudan başvurabileceği bir kapı var." dedi.

val2-015.jpg

Bektaş, "Açık kapı" hizmeti kapsamında vatandaşın doğrudan her kurum için başvurabileceğini belirterek, "İlgili kuruma gitmeden bilgi alabilecek, işlem başlatabilecek. Başvuru yaptığı işlemler sonucunda kendisi bilgilendirilecek. Bu yeni bir uygulama. İyi bir başlangıç olacağını düşünüyoruz. Burada vatandaşın talebi alınacak ve ilgili kurumla görüşülecek ve yapılması ne gerekiyorsa yapılacak." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Vali Bektaş , "Açık kapı" bürosunu gezerek yetkililerle görüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum