1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Adliyeden yarım ton uyuşturucu çalındı!
Adliyeden yarım ton uyuşturucu çalındı!

Adliyeden yarım ton uyuşturucu çalındı!

Diyarbakır Adliyesi'nden yarım ton uyuşturucu çaldılar. Adliyedeki skandalı savcı ortaya çıkardı.

A+A-

Türkiye’nin en iyi korunan binaları arasındaki Diyarbakır Adliyesi’nin adli emanetinden geçen yıl 328 kilogram eroin, 55 kilogram esrar, 97 kilogram hintkeneviri ile 11 bin 715 captagon hapın çalınmasını soruşturan savcı, güvenlik skandalını ortaya çıkardı.

KAYITSIZ OLARAK ADLİYE’DE ÇALIŞTIRILDI

Yapılan soruşturmada, adli emanet deposundaki uyuşturucunun, temizlik şirketinin şefi Mehmet O.’nun kardeşi olan ve personel olmadığı halde adliyede çalıştırılan Mücahit O. tarafından çalındığı belirlendi. İddianamede, şüpheliler Mehmet O. ve Mücahit O.’nun kardeş oldukları, Burhan O.’nun ise amca çocuğu olduğu belirtildi. Savcı, Mehmet O.’nun adliyede temizlik şefi olduğunu; hakim, savcı ve diğer odaların temizliği için elemanları istediği gibi görevlendirdiğini vurgularken, Mehmet O.'nun olay öncesi Silvan İlçesi’nde yaşayan kardeşini şirkete haber vermeksizin adliyede temizlik görevlisi gibi bir süre çalıştırdığını belirtti. Mehmet O.’nun kardeşi Mücahit O.’yu, adli emanet deposu ve kamera güvenlik odası dahil bir çok yerde temizlikçiymiş gibi görevlendirdiği, bu şekilde şüphelinin kendisini adliyede temizlik görevlisi olarak tanıttığı vurgulandı.

12 DOSYAYA AİT UYUŞTURUCU ÇALINDI

Şüphelilerin, Terörle Mücadele Kanunu 10’uncu Madde ile görevli mahkemelerin adli emanet deposundaki uyuşturucuyu çalmak için öncelikle güvenlik kameralarının kör noktalarını tespit ettikleri belirtildi. İddianamede Mehmet O.’nun kamera açılarını ve kör noktayı tespit etmek için kamera güvenlik odasına girdiği, çöp bidonlarını izleme bahanesiyle kör noktaları tespit ettiği belirtildi. İddianamede, şüphelilerin emanet eşya deposunun üst kısmından geçen havalandırma borularından sürtünerek depoya girdikleri, uyuşturucu maddelerin çalındığının ise yapılan sayımda tespit edildiği belirtildi. TMK 10’uncu Madde ile yetkili mahkemelerde görülen 12 dosyaya ait uyuşturucu maddenin çalındığı belirtilen iddianamede, olayın fark edilmesi üzerine şüphelilerin evlerine operasyon düzenlendiği, ancak uyuşturucunun bulunamadığı belirtildi.

TUTUKLANDILAR

Yapılan sayımda adli emanetten 328 kilogram eroin, 55 kilogram esrar, 97 kilogram hintkeneviri ile 11 bin 715 captagon hapın kaybolduğu belirlendi. Savcının talebi üzerine kaçak olarak çalışan Mücahit O. ile kuzeni Burhan O. tutuklanırken, temizlik şirketi şefi Mehmet O. ise kaçtı. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Mehmet O. ile tutuklu sanıkların ’kamu kurum ve kuruluşlarındaki eşyaları çalmak, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma ve sağlama’ suçlarından 20’şer yıl hapis cezasına çarptırılması istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız