1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AK Parti Pazar'da 1. yıl kaynaşması
AK Parti Pazar'da 1. yıl kaynaşması

AK Parti Pazar'da 1. yıl kaynaşması

AK Parti Pazar İlçe Başkanlığının yeni yönetiminin geride kalan 1 yıllık icraatlarının değerlendirildiği toplantı, geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

A+A-

AK Parti Pazar İlçe Başkanlığı binasında gerçekleştirilen toplantıya Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa da katıldı.

İlçe Başkanı Nurettin İnce, 1 yıl önce Pazar’da görevi devraldıklarını ve bu süreçte seçim çalışmaları dolayısıyla başlarını kaldıramadıklarını ifade ederek, “20 Kasım 2014 tarihinde Pazar Ak Parti İlçe Teşkilatı olarak seçilerek göreve geldiğimiz günden bu güne tam 1 yıl oldu. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar teşkilat olarak ülkemizdeki siyası gelişmeler neticesinde başımızı seçim çalışmalarından kaldıramadık. Vekil aday, adaylık seçimleri ve tarihte ilk defa iki genel seçim geçirerek sonunda ilimiz Rize ili olarak iki Türkiye birinciliği almış, millet iradesi de yine tek başımıza iktidara gelecek şekilde tecelli ederek, ilimiz ve ilçemiz vatandaşlarımızın desteği ile tarihinde milletvekili seçimlerinde en yüksek oyu alarak yüzümüz gülmüştür. Allahımıza hamdolsun. Daha da yüksek oy oranlarına kavuşmamız için bizim misyonumuzu kabul eden ve davaya inanan insanların aktif siyaset etmeleri için zemin hazırlayarak partimize katacağız. Bu başarımızda katkısı bulunan başta Rize hakına ve il başkanımız Muhammed Avcı Bey ve ekibine bakanımız Hayati Yazıcı Bey ve milletvekillerimiz Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak beye ve partimizin her kademesinde görev yapan tüm teşkilat mensubu arkadaşlarıma ve sonuca etkisi olan tüm Rizeli hemşerilerimize teşekkür ederim. Ülkemizde verilen bu destek sonucu iktidara gelmemiz, ilk günkü aşkla birlikte haydi bismillah diyerek artık hizmetlere odaklanarak genelde ülke özelde il ve ilçelerimizin sorunlarını çözeceğiz. Bu sorunları çözerken insan odaklı çalışarak milletin hizmetkârı olacağız.” dedi.

akpazar3-001.jpg

Başkan İnce, Pazar’ın vizyon projeleri hakkında da bilgi vererek, “İlçemizdeki çalışmalar sonucunda ilk geldiğimiz gün ortaya koyduğumuz 14 projenin 7 tanesi başlamış ve devam etmektedir. Başlamış ve devam eden projelerimiz; Endüstri Meslek Lisesine Spor Salonu, Necat Sağbaş Anadolu Lisesine Spor Salonu, SGK hizmet binası, 4 adet köyün mahalle yapılması, çarşı başında afet köprüsü (yer teslimi yapıldı), ilçemize 350 tonluk 4. Çaykur çay fabrikasının yapımının ihalesi yapıldı. 2016 yılında bitirilecek. Pazar Fen Lisesi 2015 yılı öğretim yılında 90 öğrencisi ile birlikte açılarak başladı. Pazarspor’un spor kompleksinin yapımına ait dere tahkimat ihalesi yapılarak yer teslimi yapıldı. Diğer projeler olan Ciha kalesinin çevre istimlâk çalışmaları, üniversite sınavlarının ilçemizde yapılması ile ilgili çalışma devam etmektedir.” şeklinde konuştu.

akpazar2-001.jpg

Projelerin aşamaları hakkında da detaylı açıklamalarda bulunan İnce şunları söyledi: “İlçe teşkilatı olarak ilçemizin hedef vizyon projesi olan 4 aşamadan meydana gelen pazar sahil dolgu projesinin son şekli verilerek teknik görselleri hazırlanmış ve ilçemizin olmazsa olmazı ortaya konmuştur. Hazırlanan bu projenin birinci etabı mevcut açık otoparkın olduğu yerde 1000 araçlık ve 30 dükkan çıkacak şekilde iki katlı otopark ve üstü vatandaşın yararlanacağı park, ikincisi etabı ise mevcut iki fabrikanın yeniden şehir dışında yapılarak fabrikaların yerine beş yıldızlı otel yapımı, 3.etabı ise mevcut belediye pasajının yıkılarak vatandaşlarımız mağdur edilmeden sahilde kentsel dönüşüm uygulayarak pasajın yeniden yapılması ve 4. etapta ise Pazar Çay Fabrikasının altından Kız Kulesine ve oradan da havalimanı yapılacak olan alana kadar sahil yolunu aşağı alarak dolgu yapılması ve bu alanlara da parklar oyun alanları ve sosyal alanlar vs yapılması projesidir. Teşkilat olarak hazırlanan bu proje kısa, orta ve uzun vadede uygulanacak ilçe için hazırlanan hedef projemizdir. Proje uygulamasında belediyemizin yapacağı etaplar olduğu gibi devlet yatırımını gerektiren çok önemli yatırımlar mevcuttur. Artık ilçemizin bir hedefi ve bir strateji planı mevcuttur.”

akpazar1-001.jpg

Pazar’da tüm çalışmalarını el ele vererek ortak bir konsensüs çerçevesinde sürdürdüklerini de sözlerine ekleyen AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce, “İlçe halkı olarak geçirdiğimiz bir yılda STK’larımızla, muhtarlarımızla birlik beraberlik içinde ilçe çıkarları doğrultusunda çalıştık ve çalışacağız. Bu birlikteliği çekemeyen ve bulanık suda balık avlayan bazı kişiler aramıza fitne fesat sokarak başarılarımızı gölgelemek ve ülkemizde ve ilçedeki yapılanları görmemekten gelerek sanki hiç bir şey olmuyormuşçasına karalama kampanyaları sürdürmektedirler. Bu özürlü, kötü niyetli olan kişileri acıyorum. Pazar teşkilatı olarak ilçemizde tüm pazarlı hemşerilerimizin hizmetkârı olacağız ve hedeflerimize ulaşmak için çok çalışacağız. İlçemizdeki tüm paydaşlarla uzlaşmacı bir siyaset izleyerek birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz, bu çalışmalarımızı yaparken her paydaşımız kendi görevini yapacak ve kesinlikle AK Parti üzerinden hiç kimseye ama hiç kimseye kendine siyaset yapmaya izin vermeyeceğiz. Siyaset ilçemizde ben dâhil olmak üzere AK Parti için yapılacaktır. Değerli dava arkadaşlarım geldiğimiz bu makam mevkiler gelip geçici mevkilerdir, bizden önce bu mevkilerde fedakârca görev yapan çok arkadaşlarımız olmuştur. Önemli olan hangi mevkide olursan ol bu davaya bağlı kalarak hizmet etmektir. Bu davaya gönül vermiş ve görev alarak hizmet etmiş arkadaşlarımın tümüne teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum