1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AKUT'TAN FIRTINA DERESİNDE ZORLU EĞİTİM
AKUT'TAN FIRTINA DERESİNDE ZORLU EĞİTİM

AKUT'TAN FIRTINA DERESİNDE ZORLU EĞİTİM

AKUT Arama Kurtarma Derneği, Rize'de 'Selde Acil Durum Eğitimi' gerçekleştirdi.

A+A-

AKUT Eğitim Bölümü Sorumlusu Recep Şalcı liderliğinde, Eğitim Bölümü uzmanları ve asistanlar tarafından Rize’de bulunan fırtına deresinde Sel ve Akarsuda Acil Durum Eğitimi verildi. Eğitim, teorik, teknik ve uygulamalı şeklinde 3 aşamalı olarak gerçekleştirildi. AKUT Giresun, AKUT Trabzon, AKUT Bingöl’den operasyonel olarak 35 gönüllünün katıldığı eğitim başarıyla sonuçlandı.

akutakut3.jpg

AKUT Eğitim Bölümü Sorumlusu Recep Şalcı, “Özellikle yağışlı gün sayısı çok olan bölgelerde sıklıkla karşılaştığımız sel felaketlerinde can kaybını önlemek amacıyla yapılan bu eğitim, derneğimiz açısından son derece faydalı geçti. Acil durumlarda sel veya akarsuda mahsur kalmış kişileri kurtarmaya yönelik olarak planlanan eğitimin ilki 2015 Mayıs ayında Köprülü Kanyon’da yapılmıştı. Bu eğitimin her yıl 1 defa fırtına vadisinde düzenli olarak yapılması planlanıyor. AKUT, uzman gönüllü sayısını artırmaya yönelik, uluslararası standartlarda gerçekleşen eğitimlerine devam edecektir” ifadelerini kullandı.

akut2-001.jpg

akut1-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız