1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Albayrak: Olaylar provokasyon!
Albayrak: Olaylar provokasyon!

Albayrak: Olaylar provokasyon!

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak dünkü maçta yaşananların yaklaşan genel kurul öncesinde yapılmış bir provokasyon olduğunu ileri sürdü.

A+A-

- TRABZONSPOR BAŞKANI ALBAYRAK, OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ
- TRABZONSPOR KULÜBÜ BAŞKANI NURİ ALBAYRAK:
- "YAŞANAN OLAYLARI KESİNLİKLE TASVİP ETMİYORUM"
- "BU YAŞANANLAR KESİNLİKLE PROVOKASYONDUR"
- "HER MALİ GENEL KURUL YA DA KONGRE ÖNCESİNDE YÖNETİMİ YIPRATMAYA YÖNELİK BU TÜR OLAYLAR OLUR"
- "FUTBOL FEDERASYONU'NUN VERECEĞİ KARARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"
- "RAKİP TAKIM İDARECİLERİNİN MAÇTAN SONRA VERDİKLERİ BEYANATLARI ESEFLE KINIYORUM"
Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, Trabzonspor-Sivasspor maçında yaşanan olayların yaklaşan genel kurul öncesinde yapılmış bir provokasyon olduğunu ileri sürdü.
Kulüp binasında bir basın toplantısı düzenleyen Kulüp Başkanı Nuri Albayrak, Trabzonspor-Sivasspor maçında yaşanan olayları değerlendirdi. Maçta yaşanan olayların 'provokasyon' olduğunu iddia eden Albayrak, olayları kesinlikle tasvip etmediklerini vurguladı. Maçta sahaya girenlerin Trabzonsporlu olmadığını ileri süren Albayrak, "Kendini bilmez 5 kişinin sahaya inerek çıkarttığı ve Trabzon halkının ve camianın huzurunu bozacak olayları kesinlikle tasvip etmiyorum. Bu Trabzonspor'a yapılmış bir provokasyondur. Bunu yapanlar Trabzonsporlu değildir, olmamışlardır ve bundan sonra da olmayacaklardır. Biz bu olayları kesinlikle tasvip etmiyoruz" dedi.
Maçın hakemi Bülent Demirlek'i de sertliğe prim vermekle suçlayan Albayrak, "Hakem sertliğe prim verdi, sonrasında da çıkan olaylar sebebiyle bitime yarım dakika kala dünyada görülmemiş bir şekilde maçı tatil etti. Maçı hakem, futbolcular, birkaç taraftar, rakip takımın idarecileri provokasyon ediyor ve maalesef hakem de maçı tatil ediyor. Daha sonra içeride bütün tedbirlerin alınmasına rağmen hakem maçı tatil etti. Bu işin provokasyonu halen devam ediyor. Sahaya giren 5 kişiden 3'ü sahaya aynı anda girdi. Görevlerini yaptılar" diye konuştu.
Trabzonsporlu futbolcuların da stattan çıkışta otobüslerinin taşlandığını hatırlatan Albayrak, "Saat 22.30'da sporcularımız stattan çıktı. Bindikleri otobüs kaldırım taşlarıyla taşlandı. Bu tek kelimeyle bir provokasyondur. Trabzon kenti ve halkı bunu kesinlikle hak etmiyor" dedi. Sahaya girenlerin bir kısmının yakalandığını ve diğerlerinin de tespit edildiğini dile getiren Albayrak, bundan sonraki kısmın emniyet güçlerinin işi olduğunu ifade etti.
Maçtan sonra rakip takım yöneticilerinin verdiği beyanatların da kendilerini çok üzdüğünü vurgulayan Albayrak, "Rakip takım yöneticilerinin verdiği beyanatlar bizi çok üzdü. Ayman ile Balili arasında geçen sertlikten sonra yaşananlarla ilgili olarak Arap-İsrail savaşı benzetmesi yapılması bizi çok üzdü. Bu sözleri esefle karşılıyorum. Biz kesinlikle spor için oradaydık. Evet kazanma savaşı vardı ve biz maçı kazanmıştık. Ama bu aleyhimize çevrilmeye çalışılıyor. Biz artık federasyonun vereceği kararın
takipçisi olacağız" dedi. Hakemin verdiği karara tepkili olduğunun altını çizen Albayrak, Trabzonspor'a karşı yapılmış çifte standartların takipçisi olacağını dile getirdi.
"Trabzonspor'da her mali genel kurul ya da kongre öncesinde camiayı yıpratmak için bu tür şeyler oluyor" diyen Albayrak, medyayı da eleştirerek, "Trabzonspor varsa siz varsınız, yoksa siz de yoksunuz. Yönetimi, hocayı, futbolcuları yıpratmak için haberler yapılıyor. Bunları kesinlikle doğru bulmuyorum" dedi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy ile görüşmediğini belirten Albayrak, başarılı olmaları halinde göreve devam edeceklerini, başarılı olamazlarsa görevi bırakacaklarını ifade etti.
1 KİŞİ ADLİYEYE ÇIKARILDI
Trabzonspor-Sivaspor maçında sahaya girerek olayların başlamasına neden olan ve Sivassporlu futbolculara yumruk atan taraftar ile sahaya giren taraftarlardan 1 kişi, bugün Trabzon Adliyesi'ne çıkartıldı.
Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadeleri alınan şahıslardan dün akşam kale arkası tribünden sahaya girerek olayların başlamasında Sivassporlu futbolculara saldırarak başrol oynayan E.U (26) ile sahaya giren taraftarlardan F. K. (19) akşam saatlerinde Trabzon Adliyesi'ne getirildi. F.K isimli genç taraftarın neşili olduğu gözlenirken, olaylarda başrol oynayan E.U ise yüzünü elindeki gazete kağıdı ile gizlemeye çalıştı. Şahısların Cumhuriyet Savcılığı'ndaki ifadeleri sürüyor.
Öte yandan dün akşam sahaya girdikleri görüntü ve fotoğraflardan tespit edilen ve haklarında 'Spor müsabakalarında şiddet ve düzensizliğin önlenmesine dair 5149 sayılı kanuna muhalefet' suçundan işlem yapılacağı bildirilen 7 kişinin ise aranmasının sürdüğü bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız