1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. RİZESPOR

  4. ALİ ADNAN VE IRAK FOTOĞRAFININ SIRRI!
ALİ ADNAN VE IRAK FOTOĞRAFININ SIRRI!

ALİ ADNAN VE IRAK FOTOĞRAFININ SIRRI!

Askeri üniformayla çektirdiği fotoğrafla gündeme gelen Rizespor'un başarılı milli futbolcusu Ali Adnan, askerlerle çekildiği fotoğrafı yorumladı

A+A-

Yaz tatili için gittiği Ülkesi Irak'ta askeri üniformalı çektirdiği fotoğraf gündeme damgasını vurdu. Adnan "Her vatansever ülkesini sever. Ben de ülkemi koruyan kollayan askerimize destek olmak için yanınızdayım mesajı verdim. Gerekirse yine gider, askeri üniformamı giyer ve fotoğraf çektiririm" dedi.

Yaz tatili için gittiği ülkesin Irak askeri üniformasını giyerek elindeki bayrağıyla askerlerle birlikte çektirdiği  fotoğrafla gündeme gelen Irak Milli takımı ve Rizespor'lu  futbolcu Ali Adnan, "Her vatansever ülkesini sever. Ben de ülkemi koruyan kollayan askerimize destek olmak için yanınızdayım mesajı verdim. Gerekirse yine gider, askeri üniformamı giyer ve fotoğraf çektiririm" dedi.

MORAL VERİYORUZ

Bir futbolcu olarak sorumluluklarının farkında olduğunu belirten Ali Adnan, "Bu olayın bu kadar gündem olacağını tahmin etmemiştim. Sonuçta  ülkemin askerleriyle çekilmiş bir fotoğraf, Bunu sadece ben çektirmedim, zaman zaman Irak'ın önemli sanatcıları ve ileri gelmiş insanlarıda  askerlere moral vermek için bu tür fotoğraflar çektiriyorlar. Biz milli takımın Tüm sporcularıyla birlikte onları ziyaret ederek moral verdik" dedi.

ANALAR AĞLAMASIN

Ülkesinde yaşanan iç savaşın  bitmesinin en büyük dileği olduğunu belirten Ali Adnan, "Bu  siyasi bir konu, bunun detaylarına girmek istemiyorum. Ben ülkemin bir an önce huzura kavuşmasını arzu ediyorum. Silahlar sussun, insanlar ölmesin, analar ağlamasın, çocuklar gülerek cadde ve sokaklarda oynasın. Benim gibi herkes bunu istiyor. Umarım bu dileğimiz en kısa zamanda  olur" dedi.

25826759.jpg

DESTEK İSTEDİ

Ali Adnan, "Ben Türkiye"de sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan"dan değil tüm siyasilerden destek bekliyorum. Bu desteği sadece Irak için değil, Filistin ve Gazze için de istiyorum. Çünkü bu ülkelerde çok büyük acı yaşanıyor. Biz Müslümanız. Müslümanlar bu acıya sessiz kalmamalı. Türk halkının da bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar çok yardım ettiler. Bunu sürdürmelerini istiyorum" diye konuştu.

AİLEDE ÜÇ MİLLİ FUTBOLCU

Babası Kathim Adnan ve amcası Kathim Ali'nin yıllar önce Irak Milli Takımı'nda futbol oynadığını ifade eden genç futbolcu, "Futbola Irak'taki Baba-Amca Okulu'nda başladım. Zevraklü Kulubü'nde bir süre oynadıktan sonra 20 yaş altı milli takıma çağrıldım. Türkiye'ye gelince İtalya'dan ve Türkiye'den transfer teklifleri geldi. Galatasaray ile anlaşamadım. Rizespor'u tercih ettim. Ama bir gün üç büyük kulüpten birinde oynamak isterim" dedi. Ali Adnan takım arkadaşı Sercan Kaya'nın Türkiye'nin en yetenekli  futbolcusu  olduğunu ve kendisini beğendiğini söyledi. 
 
HAYATI TESBİH YAPMIŞIM
 
Türkiye'ye bir uyum süreci geçirdiğin ifade eden Ali Adnan, taraftarların sevgisiyle bu zorlu günleri geride bıraktığını söyledi. Türk insanını Irak halkını çok sevdiğini belirten Ali Adnan, "Uyum süreci bitti. Bu yıl güzel günler bizi bekliyor. Yeni sezonda çok daha iyi bir Ali Adnan olacak. Bunu takım arkadaşlarımla birlikte yapacağız" diye konuştu.

Ali Adnan, bölge halkının cana yakın bulduğunu söyledi. Rize'de iyi arkadaşlıklar kurduğunu ileri süren başarılı futbolcu, Türk müziğine sevdiğini, bu aralar her gün 'Hayatı tespih yapmışım' adlı parcayı dinlediğini ve balık yemeden duramadığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız