1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ali Bayramoğlu Rize Turizmine el attı
Ali Bayramoğlu Rize Turizmine el attı

Ali Bayramoğlu Rize Turizmine el attı

Babillon Otelde yapılan toplantıda Rize’nin ve Bölgenin Turizm kimliği masaya yatırıldı. Toplantıya başkanlık yapan Rize eski milletvekili Ali Bayramoğlu: “365 gün turizm faaliyeti için Turizm kimliğini ve envanterini ortaya koyacak çalışmalar yapıyoruz”

A+A-

Alihan TELATAR
Bölgeyi geliştirecek en önemli faaliyetin turizm olduğunun altını çizen Rize Eski Milletvekili Ali Bayramoğlu, “Turizm’i şekillendirmemiz, çeşitlendirmemiz yapılandırmamız ve sadece bir bölge insanından çıkartmamız; olmazsa olmaz yapmamız gerekin işlerden bir tanesi. Yanı başımızda bir Karadeniz şehri olan Gürcistan ve Batum var. Bizde olmayan bizden daha farklı avantajları var. Ayrıca birçok farklı kültüre sahip insana hitap ediyor. Avrupa’dan Çin’e kadar uzandılar. Ancak bizim bölgemiz öyle değil. Sınırlı ülkelere bağımlı hale gelen bir turizmimiz var. Bununla da çok fazla markalaştırdığımız bir bölgemiz yok. Ayder ve Uzungöl’ümüz var. Turizmde Rize’yi çok farklı bir şekle ve şemale sokup iyi bir noktaya taşımak zorundayız. Bunun içinde turizm kimliğimizi ve envanterimizi ortaya çıkarmamız lazım” dedi.

 alibayram2.jpg

Markalaşmanın konuşarak olmayacağına dikkat çeken Ali Bayramoğlu, “Markalaşma hizmetle olur. Gittiğimiz yerlerde insanlara ‘Rize’ye gelin’ diyoruz. O da ‘neden geleyim?’ diyor. ‘Çay var, doğal güzellikler ve yaylalarımız var’ dediğimiz de o da bize ‘bunlar burada da var’ diyor. Dolayısıyla başka yerlerde olmayan aktiviteleri ön plana çıkarmamız gerek. Çünkü insanların tercih sebepleri olması için turizm kimliğimizi ortaya koymamız şart. Bunun için de birçok şeyi ortaya koyabilmek için planlanması gerek. Çünkü bölgemizde birçok turizm potansiyeli ve alternatifi olabilecek yerlerimiz olmasına rağmen bunları ismen dahi bilmiyoruz. Bunun için de potansiyel yatırımlara ihtiyaç var. Çeşitli aktiviteler yapmak zorundayız.” diye konuştu.

alibayram1-001.jpg

Rize’ de turizm için 6 tane çok önemli vadinin olduğunu ve bunları bir plan ile şekillendirilmesi gerektiğini belirten Bayramoğlu, “Bölgelerimizin turizm kimliklerini oluşturmalıyız. Bunun içinde de sportif aktivitelerden kayağa kadar her şey olmalı. Potansiyel alanlara ihtiyacımız var.  Bölgenin kimliğini oluşturup envanterini ortaya koyacak bir yapı çalışması yapıyoruz. Tüm çalışmaları birleştirip bölgemizde sadece yaz turizmi değil, 365 gün turizm faaliyetinin nasıl oluşacağı bir çalışmayı değerlendiriyoruz. O zaman Rize ve bölgemiz milyonlarca turist alır. Her kesim de bundan istifade eder ve bölgemiz o zaman daha çok markalaşmış olarak yatırım planlarını gerçekleştirir” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum