1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Alkollü sürücünün çarptığı genç kız için adalet istediler
Alkollü sürücünün çarptığı genç kız için adalet istediler

Alkollü sürücünün çarptığı genç kız için adalet istediler

Yolda yürürken alkollü bir bayan sürücünün çarptığı genç kız hastanede yaşam mücadelesi verirken, yakınları ve sevenleri genç kıza çarpan sürücünün tutuklanmamasına tepki gösterdiler

A+A-

Artvin’in Borçka ilçesinde bir hafta önce meydana gelen trafik kazasında alkollü bir bayan sürücünün çarptığı genç kız hastanede yaşam mücadelesi verirken, yakınları ve sevenleri genç kıza çarpan sürücünün tutuklanmamasına tepki gösterdiler. 

havva6.jpg

Borçka ilçesinin Sanayi mevkiinde Hasret K. yönetimindeki 41 YK 452 plakalı otomobil, bir hafta önce köprü üzerinde yürüyen Havva Yavüztürk'e (25) çarptı. Çarpmanın etkisiyle ağır yaralanan Yavuztürk, Artvin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, yoğun bakımda tedavisi sürüyor

havva5.jpg

Genç kızı çarpan alkollü sürücü Hasret K. ise ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, bu duruma tepki gösteren Yavuztürk ailesi ve sevenleri bugün Borçka Mavi Çarşı önünde toplanarak tepkilerini dile getirdi. "Adaleti öldürdüler, Havva'yı yaşatacağız. İnadına adaleti sağlayacağız" pankartı açan yakınları ve arkadaşları, yaşanan duruma tepki gösterdiler. 

havva1.jpg

Havva’nın annesi Meryem Yavuztürk, yaşadıkları acıyı gözyaşları ile anlatırken, kızına çarpan kişinin serbest kalmasından rahatsız olduklarını söyledi.

havva2.jpg

Havva’nın ağabeyi Medet Yavuztürk ise yaptığı konuşmada ”Kız kardeşim şu an ölümle pençeleşiyor ve ona sebep olan ise aramızda dolaşıyor. Bu haksız kararın yeniden gözden geçirilerek adaletin yerini bulmasını ve şahsın biran önce cezalandırılmasını istiyoruz. Bu haksız karar bugün bizimi için yarın sizin yakınız için uygulanabilir” diyerek duruma tepki gösterdi.

havva4.jpg

Öte yandan Havva Yavuztürk’ün avukatı Aynur Bozkurt ise ”Şu anki suçluda yaralama ve alkollü araç kulanımından ötürü iki ayrı suçu var. İki suçun cezası 2 yıl altında olduğundan şu an tutuksuz olarak yargılanmaktadır. Bununla ilgili ceza davası açıldığında ek iddianame düzenlenmesi talebinde bulunacağız” diyerek bilgi verdi. .

havva3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız