1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Anzer, Ayder olmak istemiyor!
Anzer, Ayder olmak istemiyor!

Anzer, Ayder olmak istemiyor!

Rize’nin İkizdere ilçesinin dünyaca ünlü Anzer şifalı balının üretildiği Ballıköy’de Muhtar Remzi Güzel izinsiz yapılaşmaya savaş açtı.

A+A-

Kanun ne diyorsa köy ve yaylalarda onu uyguladıklarını belirten Ballıköy Muhtarı Remzi Güzel, Anzer’in Ayder gibi olmasına göz yummayacaklarını söyledi.

muhtar-002.jpg

Köy ve yaylalarını korumada kararlı olduğunu söyleyen Balllıköy-Anzer Muhtarı Remzi Güzel, “Burada kamuoyunun desteğine de ihtiyacım var. Turizm Bölgesi olan, dünyanın en şifalı ve pahalı balı Anzer Balını üreten köyümde kanunsuz betonlaşma ve bina yapımına kesinlikle karşıyız. Bu kararlılıkta yalnız muhtar olarak değil her akrabadan teşekkül eden Köy İhtiyar Heyeti Üyelerimle işbirliği içindeyiz. Aldığımız kararla Anzeri-Ayder yapmayacağız cümlesine sadık kalacağız. Anzer’de kanun ne imar kararı vermişse bir onu uygulatacağız. Yaylalarda yer sahiplenerek arsa üretenler var. Köyde devlet 2 kat yani 6,5 metre yükseklikteki bina yapımına izin veriyor. Arazinin meyilline göre bir bodrum kat olabiliyor. Binaların dışını yöresel mimariye uygun hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.

“Meralar hayvanların yeridir”
“Mera kanununa göre merada hayvancılık yapılır inşaat değil” diyen Güzel, “Oysa yaylalarımız yazlık ev yapanların gözünde çantada keklik. Hayvancılık yapmak için kalıcı olmayan konaklama yerlerine izin var ve teşvik ediyoruz. Yeter ki hayvancılık yapın diyoruz. Devlet de hayvancılık yapmak isteyenlere teşvik veriyor yardım ediyor. Meralarımız hayvan bakımından bomboş. Niye illa gelip yazlık ev yapılmak isteniyor. Kurtların Yurdu, Koşmer ve Lapaza Yaylalarımızda beton bina yapımına kesinlikle izin vermeyip gözde yummayacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum