1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Apple, laptopun en incesini yaptı!
Apple, laptopun en incesini yaptı!

Apple, laptopun en incesini yaptı!

Apple, Cupertino’da bulunan şirket merkezinde yaptığı toplantıyla yeni nesil ürünlerini tanıttı.

A+A-

Bir süredir İnternet üzerinde dolaşan “sızıntı” fotoğraflar ve söylentiler ile Apple heveslilerinde heyecan uyandıran “The spotlight turns to notebooks” (Spot ışığı dizüstülere dönüyor) etkinliği, şirketin merkezi Cupertino'da yapıldı.

Şirket, tasarımı ve üretim tekniği tamamen değiştirilmiş yeni dizüstü bilgisayarları MacBook ve MacBook Pro'yla birlikte güncellediği MacBook Air'i tanıttı. Şirket ayrıca yeni 24 inçlik ilk LED aydınlatmalı monitörü yeni Apple Cinema Display'i de tanıttı.

Şirketin Cupertino'da bulunan merkezinde yapılan basın davetinde duyurulan Apple'ın dizüstü bilgisayar kasası üretiminde kullandığı yeni tekniğin, hem yeşil firma olma yönünde büyük bir adım, hem de şirketin şimdiye kadarki en etkin kaynak kullanımını sağladığı belirtildi.

Yeni üretim prosedürünün kalıp halinde bir alüminyum ile başlayıp, yekpare, eklem yerleri olmayan kasa parçaları oluşturarak sonlanacağı ifade edildi, ki bu açıklama, geçtiğimiz hafta ortaya çıkan söylentilerin doğruladı.

Şirketin yeni ürün yelpazesi ile ilgili verdiği ikinci bilgi ise, artık bütün dizüstü ürünlerinde bulunan grafik kartlarının NVIDIA tarafından sağlanacağı oldu. Daha önceki MacBook ve MacBook Air serilerinde Intel tarafından geliştirilen, anakart ile tümleşik grafik işlemciler ve yongasetleri kullanıyordu. Yeni grafik işlemcilerin bir önceki işlemcilerden 5 kat daha hızlı olduğu belirtildi. Bu durum, Apple'ın Intel işlemcileri ürünlerinde kullanmaya başladığından beri devam eden Apple - Intel bağının yavaşça çözüleceğini belirten dedikoduları bir nebze de olsa doğrulamış oldu.

YENİ GRAFİK İŞLEMCİLER
Şirketin başkanı ve resmi sözcüsü Steve Jobs tarafından anlatılan yeni NVIDIA ekran kartları, firmanın mevcut MacBook ve MacBook Air modellerinde bulunan tümleşik Intel grafik işlem kapasitelerini 5 katına çıkaran NVIDIA GeForce 9400M grafik işlemcisi 16 paralel grafik işlemci çekirdeği, 54 gigaflop işlem kapasitesini dizüstü bilgisayarlara getirecek.

YENİ ÇOKLU DOKUNMALI TRACKPAD

Firmanın duyurduğu yeniliklerden bir diğeri ise, MacBook, MacBook Air ve MacBook Pro modellerinde bulunan mevcut parmak izleme alanını %39 arttıran, düğmesi bulunmayan, dört parmak dokunuşunu algılayabilen, tamamen cam ve bütün halinde tıklanabilen yeni çoklu dokunmalı trackpad oldu. Kaygan olması için optimize edilen trackpad yüzeyi “ipek yumuşaklığında” olarak lanse edildi.

YENİ MACBOOK PRO

Şirketin merakla beklenen yeni üst sınıf dizüstü bilgisayarı MacBook Pro, tamamen yenilenmiş yüzü, geliştirilmiş teknik özellikleri ve çevre dostu üretim süreci ile hem teknoloji meraklılarını, hem de çevreci kuruluşların gönlünü alacak gibi görünüyor. Civa bulundurmayan LED aydınlatmalı ekranı, dayanıklı yekpare alüminyum kasası, yeni nesil grafik işlemcisi, çoklu dokunmalı cam trackpad'i, mini ekran bağdaştırıcı yuvası ile yeni MacBook Pro, Apple fanatiklerinin yüreğini daha bir yakacak gibi görünüyor.

Yeni kasasıyla oldukça incelen ve daha da sağlamlaşan MacBook Pro'nun en büyük teknik yeniliği ise iki ekran kartını bir arada bulundurması. Tümleşik NVIDIA GeForce 9400M ve bağımsız NVIDIA GeForce 9600M GT 256/512MB grafik kartları sayesinde, kullanıcılar dilerlerse tümleşik ekran kartlarını kullanarak 5 saatlik bir pil ömrüne, dilerlerse bağımsız ekran kartlarını kullanarak 4 saatlik pil ömrü ama daha güçlü grafik yeteneklerini kullanabilecekler.

Bütün bağlantı yuvalarını bilgisayarın kasasının sol tarafına alan yeni tasarımıyla MacBook Pro, özellikle yeni klavyesi ile MacBook ve MacBook Air'in klavyesinin rahatlığını profesyonel kullanıcılarla buluşturuyor.

0.95 inç kalınlığıyla şimdiye kadarki en ince MacBook Pro olan yeni ürün, 3MB L2 önbelleğe sahip 2.4 GHz Core 2 Duo işlemcisi, 2GB DDR3 RAM'i, NVIDIA 9400(256MB paylaşımlı) ve 9600(256MB paylaşımsız) ekran kartı, 250GB sabit sürücüsü ve 15.4 inçlik LED aydınlatmalı parlak ekranı ile 1999 dolar fiyatla, daha hızlı işlemciye sahip olmak isteyenler için 6MB L2 önbellekli 2.53 GHz Core 2 Duo işlemcisi, 4GB RAM, NVIDIA 9400(256MB paylaşımlı) ve 9600(512MB paylaşımsız) ekran kartı ve 320GB'lık sabit sürücüsüyle 2499 dolar fiyatla satın alınabilecek. Ürün opsiyonel olarak SSD (Katı Hal Disk) sürücü ve 2.8 GHz'lik işlemciyle de satılacak.

YENİ MACBOOK AIR

Tasarımı ve işlemci gücü olduğu gibi korunan dünyanın en ince dizüstü bilgisayarı MacBook Air'in ekran kartı değiştiriliyor. Yeni NVIDIA GeForce 9400M paylaşımlı hafızaya sahip bilgisayar, 120GB sabit disk, ya da 128GB'lık SSD opsiyonu ile satışa sunulacak.

YENİ MACBOOK

Şimdiye kadar en çok satan Apple bilgisayar olan MacBook, artık serinin diğer üyeleri MacBook Pro ve MacBook Air gibi alüminyum kasaya sahip. Mevcut plastik kasalı MacBook'ların 999 dolar fiyatla satışa sunulacağını açıklayan Steve Jobs, bu şekilde Apple'ın 1000 dolardan daha ucuz fiyatla bir bilgisayarı piyasaya çıkaracağı söylentisini bir nebze de olsa doğrulamış oldu.

Yeni tasarımıyla alüminyum kasaya sahip olan MacBook'lar, çoklu dokunmalı cam trackpad, yeni nesil ekran kartı, mini ekran bağlantısı, 13.3 inçlik LED aydınlatmalı ekranı ile abisi MacBook Pro'nun küçük versiyonu gibi görünüyor. 3MB L2 önbellekli 2.0 GHz Core 2 Duo işlemci, 2GB DDR3 RAM, 160GB sabit disk sürücüye sahip yeni MacBook'lar 1299 dolar fiyatla satışa sunulacak. Daha fazla hız isteyenler içinse 2.4GHz işlemci ve 250GB'lık sabit diskine ek olarak aydınlatmalı klavyeye sahip model 1599 dolar fiyatla tüketiciyle buluşacak. Yeni MacBook'lara opsiyonel olarak 4GB RAM, 320GB sabit disk sürücü ya da 128GB SSD sürücü eklenebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum