1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ardeşen Belediyesi Mehter Takımı kurdu
Ardeşen Belediyesi Mehter Takımı kurdu

Ardeşen Belediyesi Mehter Takımı kurdu

Ardeşen Belediyesi spor kulübü bünyesinde oluşturulan ve Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşturulan Ardeşen Mehter Takımı 19 Mayıs gençlik ve spor bayramı etkinlikleri için hazır.

A+A-

Ardeşen ilçesinde çok kısa bir zaman zarfında Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin’in direktifleri sonucunda oluşturulan Ardeşen Belediyesi Mehter Takımı ilk imtihanını 14 Mayıs Vakıflar haftası kapsamında Belediye Konferans salonunda vermişti.

mehter1-001.jpg

Ardeşen Mehter takımı Şimdi 19 Mayıs’a Hazırlanıyor.

20 gün gibi kısa bir sürede hazırlanan Mehter takımı büyük gösteri için moral topladı. Ardeşen Belediyesinin organizasyonunda moral yemeğinde İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, İlçe Belediye Başkanı Hakan Gültekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Reşat Yazar ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Ali Sandıkçı’yla bir araya gelen Mehter ekibi 19 Mayıs Gençlik ve Spor bayramı gösterisi için motive edildi.

mehter2.jpg

Toplantıda söz alan İlçe Kaymakamı Emrah Yılmaz, Ardeşen ilçesinde bu oluşumun hayat bulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ardeşen; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler noktasında aktif bir ilçe. Bölgeye ait halk oyunlarını hemen hemen her ilçede görmekte iken Mehteran gibi bir oluşumun hele ki bir ilçede görmek çok enderdir. Bu manada bu güzel oluşuma önayak olan başta sayın Belediye Başkanımızı, eğitmenlerimizi ve elbette Ardeşen İmam Hatip Lisemizde eğitimlerini sürdürerek bir yandan da bu anlamlı oluşuma gönül veren çocuklarımızı kutlarım.” dedi.

mhtr3-001.jpg

Ardeşen belediye Başkanı Hakan Gültekin ise, Ardeşen Mehter Takımına müjde vererek “Ardeşen Belediyesi Bünyesinde kurulan ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerimizden oluşan Mehter Takımımız hayırlı olsun.  İlçemizin Mehter takımını kısa sürede oluşturduk ve ben isterim ki bu başarılı gençlerimiz hünerlerini ilçe sınırları içinde değil ülke ve ülke dışında da göstersin. Ardeşen Belediyesi Spor kulübü bünyesinde 5 ay önce kurulan Ardeşen Halk oyunları ekibimiz Gençlik spor bünyesinde Rize il geneli yapılan yarışmaya ilk kez katılmalarına rağmen Rize’de il 2.si oldu ve KKTC’de Karadeniz gecelerine davet edildiler. Ardeşen Belediyesi Bünyesinde kurulan ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerimizden oluşan Mehter Takımımız da bizleri ulusal ve uluslararası arenalarda temsil etsin isteriz. Bu anlamda siz sevgili çocuklara destek için her daim burada hazır olduğumuzu yeniden belirtmek isterim.” diye Konuştu.

mhtr5-001.jpg

Konuşmaların ardından Mehter Takımı için hazırlanan hediyeler verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum