1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ardeşen'de çarşının temeli atıldı
Ardeşen'de çarşının temeli atıldı

Ardeşen'de çarşının temeli atıldı

Ardeşen'de Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yapımına bir süre önce başlanan Çarşı Projesi'nin temeli bugün düzenlenen törenle atıldı.

A+A-

Yasin BAŞALMAZ - Merkez Cami etrafında 2 bin 800 metrekare inşaat alanına sahip olan Çarşı Projesi temel atma törenine Kaymakam Cahit Işık, Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, eski Rize 82.yıl Devlet Hastanesi Başhekimi Ak Parti aday adayı Dr. Lütfü Çırakoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bir süre önce eski binaların ve terminalin yıkımı ile başlanan Çarşı Projesi dolayısıyla otogar da başka bir yere taşınmıştı. "Kentsel Dönüşüm Projesi" kapsamında 4 bin 500 metrekarelik alana 3 bin 500 metrekarelik Çarşı Projesi yapılırken, esnafın bir kısmının buraya kurulacak iş merkezine taşınacağı bildirildi. Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, 1978 yılından beri projenin konuşulduğunu, görüşülerek projelendirildiğini ama gerçekleştirilemediğini kaydetti. Başkan Sinan, Çarşı Projesi'nde herkesin katkısının olduğunu söylerken, en büyük katkıyı mülk sahiplerinin yaptığını vurguladı. Başkan Mümtaz Sinan projeyle Ardeşen'e bir vizyon kazandırmak istediklerini vurgulayarak şunları söyledi: "Çarşı Projesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin en büyük örneğidir. Bu proje yeni projelere de önayak olacaktır. İnşaatı herşeyi ile örnek olacak şekilde yapılıyor. Özellikle zeminde buna çok dikkat ettik. İnşaatın zeminindeki suya rağmen demirlerin suyla hiçbir teması yok."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız