1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ardeşen’de ilk başvuruyu Başkan Gültekin yaptı
Ardeşen’de ilk başvuruyu Başkan Gültekin yaptı

Ardeşen’de ilk başvuruyu Başkan Gültekin yaptı

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK) Projesi kapsamında yeni kimlik kartlarının dağıtımı için Ardeşen Nüfus Müdürlüğünde de müracaatlar alınmaya başlandı.

A+A-

Ardeşen Belediye başkanı Hakan Gültekin, beraberinde belediye meclis üyeleri Yunus Önkibar ve Mahmut Özyanık ile birlikte ilçe nüfus müdürü Filiz Okumuş’u ziyaret ederek yeni kimlik kartı için ilk başvuruyu yaptı.

hakan4-001.jpg

Çipli yeni kimlikler için başkan Gültekin’e bilgi veren İlçe Nüfus Müdürü Filiz Okumuş;  Yeni kimliklere kayıt oluşturmak için parmak izi tanımlı makinenin geldiğini ve bu anlamda vatandaşlardan talepleri alıp kayıtları oluşturmaya başladıklarını belirtti.

hakan6.jpg

Yeni Kimlikler İçin Gerekli Belgeler;
on altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ve önceki kimlikleri, iş ya da ev adreslerinin tam adresleri, Köy, Mahalle veya Cadde adı, Apartman adı ve no, 15 TL yeni kimlik için bedel, üç gün içinde teslim edilecek kimlikler için verilen adreste 2. bir şahsın kimlik bilgileri hazır bulunacak.

hakan3-001.jpg

Çipli yeni kartların özellikleri
Hafif turkuaz renginde, yerli mühendislik ve yerli üretim olan elektronik kimlik kartları dünyadaki benzerleri arasında üstün özellikleriyle dikkat çekiyor. Görsel ve kimyasal birçok güvenlik unsuruna sahip kimlikler şifre mekanizmasıyla korunuyor. 10 yıllık ömre sahip olacak kimlikler yılsonuna kadar tüm illere, 3 yıl içinde tüm vatandaşlara dağıtılacak.

hakan2-002.jpg

Yeni kimlik kartı için 15 yaşından büyüklerin son altı ay içinde çekilmiş bir adet biyometrik fotoğraf ve önceki kimlikleri ile müracaat etmesi gerekiyor.

Kimliğini kaybeden vatandaşların ise yerleşim yeri veya diğer adres muhtarlığınca düzenlenecek Cüzdan Talep Belgesi ve bir adet biyometrik fotoğrafla Nüfus Müdürlüğüne şahsen başvurması gerekiyor 

hakan1-002.jpg

kimlik5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız