1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Arhavi'de koruma altındaki çınara gece kıyımı
Arhavi'de koruma altındaki çınara gece kıyımı

Arhavi'de koruma altındaki çınara gece kıyımı

Artvin’in Arhavi ilçesi Boğaziçi mahallesinde bulunan çocuk oyun ve dinlenme parkında bulunan çınar ağacı gece saatlerinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesildi.

A+A-

Yıllardır koruma ve bakıma alınan çınarın kesilmesi Arhavi’de tepkilere neden oldu.

agac2-004.jpg

Konu ile ilgili inceleme başlatan Arhavi Belediyesi kanunsuz ve gizli bir şekilde gerçekleştirilen bu eylem nedeniyle sorumluların tespit edilmesi için çalışma başlatırken, konuyla ilgili konuşan Arhavi Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu, “Bu sorumsuzluğu yapan ve tamamen farklı amaç güdülerek gerçekleştirilen eylemden her kim sorumlu ise gerekli cezayı alacağını ve bu kesilen ağacın yerine sorumlulara 2 – 3 misli ağacın diktirileceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 

agac1-005.jpg

Özellikle bu bölgede ikamet eden aileler ve çocuklar ile Fatih Sultan Mehmet İlk/Ortaokulu ve Arhavi Anadolu Lisesi öğrencilerinin sık sık kullandığı bu parkta yapılan ağaç kıyımına bölge halkı sessiz kalmadı.

Vatandaşlar, “Günün belli saatlerinde çocuklarımızı getirdiğimiz ve bir ağacın gölgesinde oturup sohbet ettiğimiz bu yerde, yapılan ağaç kıyımı kabul edilemez. Yetkililerden sorumluların bulunması ve gerekli cezaların uygulanmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız