1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Arhavi'nin Kurtuluşu kutlandı
Arhavi'nin Kurtuluşu kutlandı

Arhavi'nin Kurtuluşu kutlandı

Artvin'in Arhavi ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl dönümü de bu ilçede düzenlenen bir dizi törenlerle kutlandı.

A+A-

Turan Şentürk - İlk tören saat 9.00da Atatürk anıtına çelenklerin konulması ve saygı duruşun ardından İstiklal marşı’nın okunarak göndere bayrak çekilmesiyle başladı. Atatürk anıtının önündeki törenden sonra Arhavi Kaymakamı Ali Akça, makamında tebrikleri kabul etti. Havanın yağışlı olabileceği görüşünden ötürü Nermin Çarmıklı eğitim ve kültür merkezi sinema salonunda törenlere devam edildi.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Arhavi belediye başkanı Musa Ulutaş yaptı.
Ulutaş Kurtuluş savaşının, yok Edilmeye çalışılan bir ulusun var oluş destanı olduğunu belirterek, “Karadenizin bütün güzelliklerini bizlere sunan, eğitim ve kültürü ile bölgesinde önder olan Arhavi’miz 89 yıl önce bugün düşman işgalinden kurtulmuştur. Yurt sathında verilen ulusal Kurtuluş savaşımız sonrasında, Bütün mazlum ülkelere de örnek olmuş ve onlarda bağımsızlıklarına bu şekilde kavuşmuşlardır.” Dedi

Bu konuşmanın ardından ilköğretim düzeyindeki öğrencilerin günün anlamıyla ilgili şiirler okudular.

Daha sonra ilköğretim okullar arasında şiir, Resim, kompozisyon ve atletiz yarışmalarında derece yapan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız