1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin Defterdarlığı'nda değişim
Artvin Defterdarlığı'nda değişim

Artvin Defterdarlığı'nda değişim

Artvin Defterdarı Bayram Yıldız'ın tayini Kilis'e çıktı. Sevilen Defterdar Yıldız, Artvinliler'e mesaj yollayarak hizmetlerden faydalanmalarını da istedi.

A+A-

Artvin'in sevilen Defterdarı Bayram Yıldız'ın tayini Kilis'e çıktı. Artvin'den ayrılacağı için çok üzgün olduğunu belirten Defterdar Yıldız, “Gideceğimi kimseye söyleyemiyorum. Artvin’e 19 Ağustos 2005 yılında tayin oldum. Yaklaşık olarak iki buçuk yıl Artvinliler'e hizmet etmenin gururu ve mutluluğunu yaşadım. Artvin’den tayinimin çıktığını kimseye söyleyemiyorum. Eşimin devam eden rahatsızlığından dolayı Artvin’den ayrılmak zorunda kaldım. Artvin’in farklı bir insan yapısı, farklı sosyal yapısı mevcut, insanları çok cana yakın ve sımsıcak. Artvin halkı devletine bağlılığıyla, saygısıyla örnek oluşturmaktadır. Bunu vergi borçlarına sadık olmaları ve vergilerini zamanında ödemeleriyle gördüm. Vatanın bu uç noktasında bu güzel ve sosyal insanlarla beraber olmak, onlara hizmet etmek benim en büyük gurur kaynağım oldu. Artvin’de ki mesaimin bir kısmını kurumumu halkla bütünleştirmek için, bir kısmı da görevim gereğince mükelleflerimize ayırdım. Bizzat mükelleflerimizi ziyaret ederek sorunlarını ve dertlerini yerinde dinleyerek onlara yardımcı olmaya çalıştım. 2001 yılında meydana gelen ekonomik krizden dolayı etkilenen, vergi ödeme açısından sıkıntıya düşmüş Artvinli mükelleflerimize taksit imkânları yaparak vergi borçlarına taksitlendirme yaptık. Bu çalışmalar halen devam ediyor. Milli Emlak Müdürlüğüne ait Artvin ve ilçelerinde bulunan hazine arazilerinin ve arsalarının tespiti yapılarak bilgisayarlara yüklemesini yaptık.” dedi.
Artvin’in Teşvik Kanunu kapsamında olan bir il olduğunu ifade eden Yıldız, bu yasa kapsamında yatırım yapmak isteyenlere çağrıda bulunarak şöyle devam etti: “Bu kanun dâhilinde Artvinli yatırımcılara hazine arazilerinin bedelsiz olarak devri mümkündür. Bu çerçevede bir yatırımcımız Hopa ilçemize çay fabrikası yapmak için bize başvurdu. Yatırımcının başvurusunu değerlendirdik ve son aşamaya geldik. Artvin’de yatırım yapmak isteyip de arazi bulamıyorum diyen yatırımcılar kurumumuza gelsinler. Bu konuda her türlü yardımlar yapılacaktır. Ayrıca, Artvin merkez iskebe mevkiinde 9 bin 500 metre karelik hazine arazisini İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okul ve yurt yapımı için tahsis ettik.”
Vatandaşlara gerekli yasal kolaylık sağlandığında vergi ödeme konusunda sorun yaşanmadığını da kaydeden Yıldız, “Vatandaşlarımız vergi dairelerinden korkmasınlar. Yeter ki bizimle sürekli bilgi alışverişinde bulunsunlar.” şeklinde konuştu.
Önümüzdeki hafta Artvin’den ayrılacak olan Defterdar Bayram Yıldız’ın yerine, Denizli Defterdar Yardımcısı Abdurrahman Altındağ tayin edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız