1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin sele teslim oldu
Artvin sele teslim oldu

Artvin sele teslim oldu

Artvin'in Şavşat ilçesine bağlı Köprülü köyü, Mensurat Deresi'nin eriyen karlarla birlikte taşması sonucu sel suları altında kaldı.

A+A-

Şavşat'ın Köprülü köyünün yakınlarından geçen Mansurat Deresi'nin, dağlarda eriyen kar ve yağan yağmur sebebiyle taşması sonucu çok sayıda vatandaşın ekili ve dikili arazisi, evi, samanlığı ve ahırı sular altında kaldı.
Gültekin Çetin'e ait ev, gece 01.30 sıralarında köylüler ve basın mensuplarının yardımıyla boşaltılarak traktörlerle daha güvenilir yere taşındı.


 Evin sulara kapılacağını gören Pınar Çetin ise ağlayarak yardım ve destek istedi. Evini gözyaşları içinde boşaltan Pınar Çetin, Şırnak'ta vatani görevini yapmakta olan asker kardeşinin duvarda asılı olan resmini eline alıp sarılarak komşularının yanına gitti.

İlçe Özel İdaresine ait 2 iş makinesi, gece boyunca çalışmasına rağmen yetersiz kaldı. Dereyle ilgili durumu DSİ yetkililerine anlattıklarını belirten vatandaşlar, DSİ görevlilerinin konuyla ilgilenmediğini ileri sürdü. Köylülerden İsmail Altun, belindeki ve bacağındaki yürüme problemine rağmen durumu DSİ yetkililerine 2 gün önce bizzat giderek anlattığını belirtti. Altun, "Ben 2 gün önce bu halimle Artvin'e giderek durumun aciliyetini DSİ yetkililerine anlattım. O zaman müdahale edilmiş olsaydılar,
bugün bu zararı çekmeyecektik" dedi.
 
İlçe Kaymakamı Serdar Kaya, İlçe Özel İdare Müdürü İbrahim Altun, Orman İşletme Müdürü Engin Karaş ve Köy Hizmetleri Şantiye Şefi Adnan Taşdemir de olay yerine gelerek iş makinelerini köye sevk etti. Kaymakam Serdar Kaya ve yetkililer, yapılan çalışmaları vatandaşlarla birlikte gece yarısına kadar takip etti. Zararların en kısa zamanda telafi edileceğini vurgulayan Kaymakam Kaya, "Devletimiz ve bizler her zaman sizin yanınızda olacağız. En ufak bir şekilde endişeniz olmasın. Bizler sizler için buradayız" dedi.
Özel İdare Müdürü İbrahim Altu da yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Sel sularından dolayı köyde yaşayan 16 ailenin arazileri ve bazılarının da evi, samanlığı ve ahırları zarar gördü. Sel sebebiyle köye elektrik verilemezken, içme suyu şebekesi tahrip oldu, haberleşme hatları da zarar gördü. Sel sebebiyle, bir köprü yıkılırken, 5 köye ulaşımın sağlandığı yol da ulaşıma kapandı. Tehlike sebebiyle evlerine giremeyen köylüler, zararlarının artmasını önlemek için iş makinelerinin çalışma yapmasını
istedi.
Köylülerden 95 yaşındaki Dodo Çelik, bütün hayatını bu köyde geçirdiğini, böyle bir felaket görmediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız