1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin Valiliği kayıplara ulaştı
Artvin Valiliği kayıplara ulaştı

Artvin Valiliği kayıplara ulaştı

Artvin'de kayak yaptıkları Saçinka Tepesi'nden dönerken çığ nedeniyle ulaşıma kapanan yolda mahsur kalan kayakçılara ulaşıldı.

A+A-

Çığ nedeniyle ulaşıma kapanan yolda mahsur kalan kayakçılar ve ailelerinden oluşan 48 kişilik grup kurtarıldı.

Kurtarma çalışmalarını baştan itibaren takip eden Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Karçal Dağı'nın 2050 rakımlı Seçinka Tepesi'nde kayak yaptıktan sonra dönüşe geçen ve çığ düşmesi sonucu Ahlat köyü mevkisinde yaklaşık 8 saat mahsur kalmalarının ardından kurtarılarak olay yerine en yakın bulunan DSİ 26. Bölge Müdürlüğüne ait binaya getirilen 48 kişilik grubu burada karşıladı.
 
Burada sıcak yemek verilen ve sağlık kontrolünden geçirilen kayakçı ve ailelerine geçmiş olsun dileğinde bulunan Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Karçal Dağı'nda kayak yaptıktan sonra dönerken çığ düşmesi nedeniyle bir grubun yolda mahsur kalmasına ilişkin, ''Büyük bir felaketin eşiğinden döndük. Bilgim olsaydı izin vermezdim. En büyük sevincimiz, kimsenin burnu bile kanamadan bu olayı atlatmış olmamız.” dedi.
 
İl Özel İdaresi ve çeşitli kurumlara ait iş makineleri ve kurtarma araçlarıyla etkili kar ve tipi nedeniyle çalışmaların güçlükle yapıldığını kaydeden Vali Aydoğdu, “Araçların içinde bekleyen 48 kişilik gruba yaklaşık 8 saatlik çalışma sonucu ulaştık. Bölgede kar yağışı ve tipinin etkili olmasına rağmen, kurtarma ekiplerimiz olay yerine ulaşmak için canla başla çalıştılar. Büyük bir özveri gösteren arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
DSİ Bölge Müdürlüğü binasında bir süre dinlenen ve aralarında çocukların da bulunduğu gruptakiler, daha sonra ekipler tarafından evlerine bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız