1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de 3 kişide AİDS'e rastlandı
Artvin'de 3 kişide AİDS'e rastlandı

Artvin'de 3 kişide AİDS'e rastlandı

İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Bayraktar, Borçka, Murgul ve Yusufeli ilçelerinde kimlikleri saklı tutulan bazı vatandaşlarda HIV virüsüne rastlandığını belirtti.

A+A-

Artvin Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Bayraktar, 3 kişide HIV virüsüne rastlandığını açıkladı.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Bayraktar, kimlikleri saklı tutulan, Borçka, Murgul ve Yusufeli ilçe nüfuslarına kayıtlı bazı vatandaşlarda HIV virüsüne rastlandığını belirtti. Dr. Bayraktar, "3 vakada AİDS (HIV) virüsüne rastlandı. Bunların 2'si yerli 1'i de yabancı şahıs. Tespit edilemeyen bir çok kişinin bulunduğunu da tahmin ediyoruz. Ayrıca frengi hastalığı 47 vakada tespit edildi" dedi.
Hastalıkların bulaşma yollarını da açıklayan Dr. Bayraktar, "Kan, cinsel ilişki ve anneden bebeğe olmak üzere bilinen üç yolla bulaşmaktadır. Tokalaşma, öpüşme, dokunma, kucaklama, tükürük, gözyaşı, ter, aksırık ,öksürük idrar, yiyecek, içecek, çatal, kaşık, barak, tabak, telefon, tuvalet, duş, çeşme musluğu, yüzme havuzu, deniz, sauna ve hamamlardan bulaşma olmaz. Hastalıktan korunma yolları ise kan yoluyla bulaşmada kontrolsüz kan nakline ve virüslü kanla bulaşmış aletlerin kullanımına izin
verilmemesi gerekir. Cinsel yoldan bulaşmasını engellemenin yolu ise karşılıklı sadakate ve tek eşliliğe dayalı ilişki kurulmalı. Cinsel ilişki sırasında mutlaka kondom kullanılması ve anneden bebeğe bulaşmada HIV şüphesi varsa gebelikten önce mutlaka test yaptırılması gerekir. Ayrıca dünyada 23 milyondan fazla insanın HIV virüsüyle yaşadığını tahmin ediliyor. 15 yaşın altında 830 bin çocuk bu virüsle yaşamakta. Her gün bu rakama yaklaşık bin çocuk ekleniyor. Bu güne kadar AIDS hastalığından 3 milyon çocuk hayatını kaybetmiştir. Ülkemizde tespit edilen 663 kişi HIV enfeksiyonuyla yaşamakta. 15 yaşın altında 16 çocuğumuz bu enfeksiyon sebebiyle ölmüştür" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum