1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de aşıklar şenliği
Artvin'de aşıklar şenliği

Artvin'de aşıklar şenliği

Artvin’in Ardanuç ilçesinde düzenlenen ''Geleneksel 19. Efkari Aşıklar Şenliği ve Çurispil Yaylası Karakucak Festivali” renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Ardanuç Kaymakamlığı ile Ardanuç Belediyesi tarafından birlikte organize edilen festivale, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Ardanuç Kaymakamı Mustafa Gündüz, Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir ile çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalin açılış konuşmasını yapan Ardanuç Belediye Başkanı Yıldırım Demir, Ardanuç ilçesinin güzelliğini, sıcaklığını ve doğallığını herkesle paylaşmak için festivali düzenlediklerini söyledi.

Yurdun değişik yörelerinden ve yurt dışından gelen çok sayıda misafiri festivallerinde görmekten dolayı son derece memnun olduklarını da ifade eden Başkan Demir, şunları kaydetti:” Bu kadar insanı bir araya getiren bu festivalimiz sadece bir festival coşkusu yaşamamıza değil aynı zamanda Ardanuç birlikteliğinin ve farklılığının da bir göstergesidir. Çünkü bizim festivalimizin gerçek sahibi sizlersiniz. Bundan sonraki yıllarda da hep beraber daha güzellerini yapmaya çalışacağız. Festivalimizin açılışına bizzat teşrif eden ve bizleri onurlandıran Sayın Valimize, Ardanuç halkı adına bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Festivalimizin dostluk, kardeşlik festivali olmasını diliyor ve bu festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Festivallerin birlik ve beraberliğin, sevgi ve kardeşliği pekiştirdiğini söyleyen Ardanuç Kaymakamı Mustafa Gündüz ise, konuşmasında şunları söyledi:”Bugün birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin günüdür. Bugün Ardanuç ilçemizin festival günüdür. İlçemizin tanıtımında tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerimizin sergilenmesinde bu tür festivallerin önemi büyüktür. Ayrıca festivaller birlik ve beraberliğimizi sevgi ve kardeşliğimizi pekiştirir, hem eğlenmemizi hem de birbirimizle kaynaşmamızı, hasret gidermemizi sağlar. Bu bayram günümüzde bizleri yalnız bırakmayan sevincimize ortak olan ve bayramımıza renk katan başta Sayın Valimize ve tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından, 11 kategoride yapılan karakucak güreşlerine, Artvin ve ilçelerinden katılan toplam 52 güreşçi birbirlerine üstünlük sağlamak için adeta er meydanına sığmadılar. Güreşlere minikler kategorisinde birbirleriyle eşleşen iki kardeş damgasını vurdu. İki minik kardeşin birbirleriyle eşleştiği müsabakanın hakemİ de kura ile belirlendi. Çekilen kura sonucu iki kardeşin müsabakasını kendisi de eski güreşçi olan babaları güreşi yönetmek için sahaya çıktı. Bu sırada minik kardeşler güreşi babalarının yönetmesini istememesi üzerine hakem heyeti, babaları gibi eski güreşçi olan dedelerinin yönetmesini istedi. İki kardeşin büyük bir çekişme içinde geçen müsabakasında minikler birbirlerine üstünlük sağlayamaması üzerine hakem olan dedeleri güreşi berabere bitirerek her iki güreşçinin elini havaya kaldırarak müsabakayı berabere bitirdi.
Karşılaşmalar sonunda her kategoride dereceye giren güreşçilere çeşitli para ödülleri verildi.
Festivalin gece programı ise, yöresel aşıkların okuyacağı türkü ve atışmalarla devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız