1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de boğalar 1 kişiyi yaraladı
Artvin'de boğalar 1 kişiyi yaraladı

Artvin'de boğalar 1 kişiyi yaraladı

Artvin'de 3 gündür devam eden 27. Kafkasör Kültür Turizm ve Sanat Festivalinin son gününde düzenlenen boğa güreşlerinde 1 kişinin ayağı kırıldı.

A+A-

Kafkasör Yaylası'ndaki şenliklerin son gününde Artvin ve civar il, ilçelerden gelen boğalar arenaya çıktı. Yurdun dört bir tarafından gelen binlerce vatandaşın izlediği boğa güreşlerinde 54 boğa birincilik için kıyasıya mücadele etti. Çok sayıda yerli ve yabancı vatandaşın ilgi odağı haline gelen güreşlerde kimi boğalar zaman zaman arena dışına taşarken, izleyenlere de korkulu anlar yaşattı. Boğa güreşlerini takip eden Bursa Haber Gazetesi Muhabiri İsmet Kurdoğlu'nun, boğaların altında kalması sonucu ayağı
kırıldı. Acil servis görevlileri tarafından olay yerinde ilk müdahalesi yapılan gazeteci Kurdoğlu, hemen hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan deste, ayak, küçük orta, büyük orta, başaltı, baş boğa ve süper boğa kategorilerinde yapılan güreşlerde dereceye giren boğa sahiplerine yaklaşık 24 bin YTL'lik para ödülünün yanı sıra, sponsorlar tarafından da çeşitli ödüller verildi. Bu seneki organizasyonu, Artvin Belediye Başkanlığı ile Artvin Boğa Güreşlerini Yaşatma ve Koruma Derneği birlikte yaptı. Festivalde rakibini yenen bir boğanın üzerine, Ceratebe'de doğa tahribatı yapanlara karşı "Çek elini doğamdan" yazılı siyah pankart asıldı.
Belediye Başkanı Emin Özgün, "Doğa tahribatı yapanların her zaman karşısında olacağız. Bu güzelim doğaya kimsenin bozmaya, yok etmeye hakkı yoktur. Bu, bize Allah'ın bir lütfudur" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız