1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. ARTVİN’DE BU KEZ AFİŞ GERGİNLİĞİ
ARTVİN’DE BU KEZ AFİŞ GERGİNLİĞİ

ARTVİN’DE BU KEZ AFİŞ GERGİNLİĞİ

MADEN ŞİRKETİNİN TEŞEKKÜR AFİŞİ YIRTILARAK TAHRİP EDİLDİ

A+A-

Artvin Cerattepe Maden Projesi’nde çalışmak için Etibakır Maden Şirketi’ne başvuran 3 bin 200 kişiye teşekkür için şirket tarafından şehirdeki reklam bilboardlarına teşekkür afişi asıldı. Şirket tarafından asılan bu bilboardlar maden karşıtı kimliği belirsiz kişiler tarafından yırtılarak tahrip edildi. 

afis-001.jpg

Artvin’de Cerattepe Maden Projesi’ne ilişkin Bilirkişi Raporu’nun maden için ‘olumlu’ olarak basına yansımasının ardından oluşan maden gündemine yeni bir konu daha eklendi. Maden Şirketi Etibakır A.Ş., Cerattepe Projesi’nde çalışmak üzere iş başvurusunda bulunan 3 bin 200 Artvinli’ye teşekkür etmek maksadıyla Artvin’deki bazı bilbordlarda yayınlanmak üzere afişler hazırlattı. Hazırlanan afişler bilboardlara asıldı. Asılan bu bilboardların kısa süre sonra yırtıldığı görüldü. Kimliği belirsiz kişi veya kişilerce bilboardların yırtılması bölgede madencilik tepkisinin nedenli ileri boyutlara geldiğini ve bilboardlarda afişe bile tahammül edilemediği gerçeğini ortaya çıkardı. 

ETİ BAKIR’DAN AFİŞ’İN YIRTILMASINA TEPKİ
Bilboardlardaki afişin yırtılmasının ardından ETİ Bakır tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, “Bilboardları yırtan Artvin halkı değil, Artvin halkının rızkını, ekmeğini, geleceğini çalmaya çalışan Almanlar’la işbirliği yapan bir takım STK’ların militanlarıdır” denilerek olaya tepki gösterildi. ETİ Bakır tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Uzun zamandır hepimiz biliyoruz ki, Türkiye’deki yatırımları engellemek adına ciddi bir Alman çabası var. Üçüncü havalimanı, enerji yatırımları gibi bir çok konuda Alman oyunları ile karşı karşıyayız. Artvin’de bu oyunlardan nasibi alıyor. Almanya, Türkiye’nin kendi kendine yeten bir ülke olmasının önüne geçmek ve kendisiyle süren ticari ilişkilerin azalacağı kaygısı ile, karışıklık çıkarmak istediği yerlerdeki, bazı STK ve grupları kullanarak, çeşitli yardımlarda bulunarak eylemler yaptırmaktadır. Herkes Artvin’deki bu grupların ve STK’nın kim olduğunu çok iyi biliyor. Ülkesini çok seven devletlerine her zaman destek olan Artvin halkının bu oyunları 7 Mart gecesi fark ettiğini, Artvin’e soktukları teröristlere ‘Kobani ne ise Cerattepe de odur’ pankartı açtırdıklarını, Artvin’de kan çıkması için adeta el ovuşturduklarını hepimiz gördük, yaşadık. ETİ Bakır olarak, biz Artvin halkına hizmet etmekten, doğru bilgilendirmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Bin defa yırtsalarda parçalasalarda biz bin kere gene asacağız, vazgeçmeyeceğiz. İyiler de kötüler kadar güçlü olmalı, kararlı olmalı. Bizi güzel Artvinimizi Alman maşalarına bırakmayacağız. İnadına hizmet edeceğiz, inadına daha çok çalışacağız. Biz milli bir şirketiz, yatırımlarımızı ülkemizin topraklarına yapmaya devam edeceğiz. Herkes çok yakında meselenin maden meselesi olmadığını çok daha iyi anlayacaktır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum