1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de kar ve soğuk can aldı
Artvin'de kar ve soğuk can aldı

Artvin'de kar ve soğuk can aldı

Artvin'de kar yağışı ve aşırı soğuk nedeniyle 1 kişi donarak hayatını kaybetti. Salkımlı köyünde mahsur kalan hayvanlar ise kurtarıldı.

A+A-

Artvin'in Şavşat İlçesi'nde evine gitmek için yola çıkan bir şahıs, yoğun kar ve tipi sebebiyle ilerleyemediği yolda donarak hayatını kaybetti. Artvin merkezde etkili olan kar yağışı nedeniyle 5 büyükbaş hayvan mezrada mahsur kaldı. Salkımlı Köyü'nün mezrasında 1.5 metreye ulaşan kar nedeniyle 3 gün boyunca mahsur kalan hayvanlar, Artvin Valiliği'nin müdahalesiyle kurtarıldı.
1 kişi donarak öldü
Edinilen bilgiye göre, Şavşat'ın Eskikale Köyü'ndeki akrabalarını önceki gün ziyaret eden İstanbul Üniversitesi'nde memur olarak çalışan Orhan Güner (24), ailesinin bulunduğu Başkale Mahallesi'ne gitmek için aynı gün saat 15.30'da yola çıktı. Yaya olarak 3 saatte ulaşılabilen mahalleye gitmeye çalışan Orhan Güner, yolda yoğun kar ve tipiye yakalandı. Köy ve mahallede elektriğin kesik olması ve haberleşme sağlanamaması üzerine gencin ailesi, Orhan Güner'in akrabalarında kaldığını zannetti. Orhan Güner'in bugün de evine dönmemesi üzerine köylüler, arazide arama yaptı. Güner'in cesedi bugün öğle saatlerinde bulundu. Köy Hizmetleri'ne ait iş makineleri kar sebebiyle kapanan yolu ulaşıma açmaya çalışırken, kaymakamlık, jandarma ve Orman İşletmesi'ne ait görevliler de çalışmaları takip etti. Yolun açılmasıyla birlikte ceset, otopsi için ilçe merkezine getirileceği belirtildi.
Mezrada Hayvan Kurtarma Operasyonu
Artvin merkezde etkili olan kar yağışı nedeniyle 5 büyükbaş hayvan mezrada mahsur kaldı.
Artvin Merkez Salkımlı Köyü'nün mezrasında 1.5 metreye ulaşan kar nedeniyle 3 gün boyunca mahsur kalan hayvanlar, Artvin Valiliği'nin müdahalesiyle kurtarıldı. Haydar Pehlivan isimli vatandaş, önceki gün Artvin Valiliği'ne müracaat ederek, Artvin merkeze bağlı Salkımlı Köyü'nün bin 350 rakımlı mezrasında Hafız Demir'e ait 5 büyükbaş hayvanın yoğun kar nedeniyle mahsur kaldığını söylemişti. Artvin Valiliği hayvanları kurtarmak için harekete geçerken, Vali Cengiz Aydoğdu'nun talimatı üzerine İl Özel İdaresi'ne ait 1 adet greyder ile Türk Telekom'a ait kar üstü aracı ve bir arazili cip bölgeye hareket etti. Bölgede 1.5 metreye ulaşan kar nedeniyle ekipler mezraya ulaşmakta zorlandı. Yaklaşık 8 saat süren yol açma çalışmasının ardından ekipler, Hafız Demir'in mezradaki hayvanlarının bulunduğu ahıra ulaştı. Ekipler öncelikle, 3 gündür aç susuz kalan hayvanlara yem ve su verdi. Ahırdan çıkarılan hayvanları ana yola ulaştırmaya çalışan ekipler, kar nedeniyle zor anlar yaşadı. Daha sonra kurtarılan hayvanlar köye yaya olarak indirildi.
Hayvanların kurtarılması sebebiyle büyük sevinç yaşayan Haydar Pehlivan, "Hayvanların sahibi olan kayınpederim Hafız Demir, geçen pazar günü kalp krizi sonucu vefat etti. Bu nedenle kayınpederimin cenazesini Artvin'e getirdik. Ancak ertesi gün köye geri dönmek için yola çıktık ama yağan kar nedeniyle hayvanlara 3 gün ulaşamadık. Bunun üzerine Artvin Valiliği'nden yardım istedim. Allah razı olsun bizi bu zor günlerimizde yardımcı oldular. Bu zor şartlarda hayvanları kurtarmak için canla başla mücadele eden ekiplere ve ayrıca Artvin Valiliği'ne teşekkür ediyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. İneklerden biri de gebeydi. En çok o hayvanın kurtarılmasına sevindim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız