1. HABERLER

  2. YÖREDEN ESİNTİLER

  3. Artvin'de kayak şenliği düzenlendi
Artvin'de kayak şenliği düzenlendi

Artvin'de kayak şenliği düzenlendi

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, "Mersivan kayak merkezi alternatif kayak merkezi değil, alternatifsiz kayak merkezi olacaktır" dedi. VİDEO İZLE

A+A-

Artvin'in yeni kayak merkezi Mersivan, düzenlenen kayak yarışmalarıyla hizmete açıldı. Saçinka bölgesinden, imkanları kayak sporuna daha elverişli olması nedeniyle Mersivan'a taşınan yeni kayak merkezinde yapılan yarışmalarda adeta bir şenlik yaşandı. Artvin merkeze 16 kilometre uzaklıktaki Kafkasör Yaylası'nın bin 750 rakımında bulunan Mersivan kayak merkezinde bu yıl birincisi yapılan yarışmalara, Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Emin Özgün, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Birol Şimşek ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve Gürcistan'dan gelen sporcular katıldı.
 
Gençlik ve Spor İl Müdürü Doğan Anşin, Mersivan kayak merkezinin kayak pistinin kuzeye bakması ve kar dayanıklılığının uzun süreli olması nedeniyle kayak sporuna çok daha uygun olduğunu belirterek, "Şu anda burada 400 metre uzunluğunda doğal bir pist var. Bugün burada Gürcistan'dan ve 5 ilden gelen sporcularımız ilk kez kayacak, ilk kez Artvin'de yarışacaklar. İleride burası sayılı kayak merkezlerinden birisi olacaktır" diye konuştu.
 
Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu ise, yeni keşfedilen Mersivan kayak merkezinin alternatif kayak merkezi değil, alternatifsiz bir kayak merkezi olacağını söyledi. Bu bölgenin yoğun kar alması nedeniyle doğal bir kayak merkezi olacağını kaydeden Vali Aydoğdu, "Kafkasör Yaylası'ndan buraya kadar olan 9 kilometrelik mesafede yoğun kar yağışı nedeniyle burada doğal bir kayak merkezi kendiliğinden ortaya çıkacak. İleride Mersivan bölgesinden sonra Genya Dağı'na bir pist daha kurmayı düşünüyoruz. Daha sonra Kafkasör, Mersivan ve Genya dağı pistlerini bir bütün olarak birleştireceğiz" dedi.
 
Yoğun kar yağışına rağmen ilk kez düzenlenen bu şenliğe ilginin büyük olmasından memnuniyet duyduğunu belirten Vali Aydoğdu, "Katılımı olağanüstü buldum. Beklediğimizin üstünde bir katılım oldu. Gürcistan'dan ve diğer illerden gelen kayakçılar bu bölgedeki karın ve pistin Türkiye'nin en iyisi olduğunu ifade etti" şeklinde konuştu.
Daha sonra 14'ü Gürcü olmak üzere, Artvin, Gümüşhane, Bayburt, Muş ve Erzincan illerinden katılan toplam 67 sporcu, dört dalda yapılan yarışmalarda yoğun kar yağışı altında birincilik için kıyasıya yarıştı.
 
Rafting ve kızak gösterileriyle kar altındaki folklor gösterilerinin de renk kattığı kayak yarışmalarında, çocuklar 1. grup erkeklerde Muş ekibinden Orhan Ak, çocuklar 1. grup kızlarda Gürcistan ekibinden Vashakidzel Tamar, çocuklar 2. grup erkeklerde Bayburt ekibinden Harun Şimşek, genç erkeklerdeyse yine Gürcistan ekibinden Gabar İgor birincilik elde etti. Yarışmalarda ilk üç dereceye giren sporculara çeşitli ödüller verildi.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız