1. HABERLER

  2. YÖREDEN ESİNTİLER

  3. Artvin'de kayak sporu gelişiyor
Artvin'de kayak sporu gelişiyor

Artvin'de kayak sporu gelişiyor

Artvin’de alternatif spor dallarından birisi olarak gösterilen kayak sporu ilgi görmeye başladı. Saçinka tepesindeki kayak sporuna ilgi giderek artıyor.

A+A-

Artvin’in Saçinka tepesinde 4 yıl önce hayata geçirilen tesiste kayak sporuna ilgi giderek artıyor.
Artvin’de alternatif spor dallarından birisi olarak gösterilen kayak sporu ilgi görmeye başladı. Şehir merkezine 32 kilometre uzaklıktaki Saçinka tepesi, 2 bin 050 rakımıyla ve toplam 600 metre pist uzunluğuyla kayak sporu için Doğu Karadeniz bölgesinde ideal yer olarak cazibe merkezi haline geldi.
Artvin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından verilmeye başlanan eğitimlerle pistte kayak yapmayı öğrenen öğrenciler yaptıkları gösterilerle usta kayakçıları aratmıyorlar.
 
 
Saçinka kayak merkezinde incelemelerde bulunan Vali Cengiz Aydoğdu, bölgede kayak sporunu iki açıdan ele aldıklarını ifade etti. Vali Aydoğdu, “Birinci amacımız Artvin yöresinde kayak sporunu yaygınlaştırmak. İkinci amacımız ise buraya Türkiye genelinden sporcuların gelmesini sağlamak, ayrıca burasını bölge için alternatif turizm merkezi haline getirmek istiyoruz. Bölgenin güzelliğini ortaya çıkartırken de coğrafi özelliklerini tahrip etmemeye çalışıyoruz. Burası Artvin için önemli bir yer konumunda. Kayak sporu ile insanların sosyalleşmesi sağlanıyor” diye konuştu.
 
 
Kayak sporunun Artvin’de geç kalınmış bir faaliyet olduğunu da değerlendiren Aydoğdu, “Türkiye’deki birçok kayak merkezine göre karın yerde kalması ve pist uzunluğuyla Saçinka, kayak sporu için daha elverişli koşulları barındırıyor” ifadesini kullandı. Valilik olarak kayak sporunun destekleneceğini de kaydeden Vali Aydoğdu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne kayak malzemesi alımı için 40 bin YTL’lik destek vereceğini söyledi.
 
İl Kayak Temsilcisi Haşmet Turan da, “Kayak yapmak için buradaki şartların çok iyi olduğunu belirterek, Şaçinka Kayak Merkezine gelmek için ulaşım konusunda bazı sıkıntıların yaşandığını bunun da yetkililer tarafından giderilmesini istedi. Artvinli tüm gençleri kayak yapmaya davet eden Turan, “Burada parayla ve kiralama yöntemiyle kayak yaptırma niyetimiz yok. Bizim asıl amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan ve kahve köşelerinden kurtarmaktır” dedi. Sağlıklı bir yaşam alışkanlığının kazanılması için kayak yapmanın önemine değinen Turan, kısıtlı imkânlarla bölgede kayak sporunun yaygınlaştırmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum