1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de korkutan heyelan
Artvin'de korkutan heyelan

Artvin'de korkutan heyelan

Artvin'in Borçka İlçesi'ne bağlı Adagül Kırlangıç Mahallesi'nde meydana gelen heyelan, mahalle ve arazilerde maddi hasara yol açtı.

A+A-

Alınan bilgiye göre, Borçka İlçesi'ne bağlı Adagül Kırlangıç Mahallesi'nde bugün öğleden sonra meydana gelen heyelan, mahalleyi ilçeye bağlayan yolu ulaşıma kapadı. Köy Hizmetleri'ne ait iş makineleriyle açılmaya çalışılan yolda, yeni heyelanlar da yaşandı. Mahalle sakinlerinden Hatice Kalıncı, korkudan eve giremediklerini ve gece kabus içinde yattıklarını belirterek, "Yetkililer neden bizim sesimize kulak vermiyor? Yol yapımı esnasında yaşadığımız sıkıntılar yetmemiş gibi, şimdi bize kabus hayatını yaşatıyorlar" dedi. Arif Terli isimli vatandaş ise, gece evine giremediğini ifade ederek, "Ben burayı tek kolumla yaptım. Bir kolum yok, durumu yetkililere iletiyorum. Arazilerimizle birlikte evimiz tehlike altında ve her geçen gün patlayan ve çatlayan yerler daha da açılıyor ve ucu baraj yoluna dayanıyor. Baraj yolunda yapılan duvarlar patladı, evimizin önü akmaya başladı. Bizi bu köyden çıkarsınlar, yada bir çözüm yolunu bulsunlar" diye konuştu.
Mahalledeki heyelanlar sebebiyle ikiye ayrılan kayanın arasına girerek poz veren Barış Kaya ise, "En sert zemin kayayı biliyordum, ama kaya da görüldüğü gibi ikiye ayrıldı ve buraya sığınıyoruz. Üstümüz de kaya, evlerimiz çatladı. Arazilerimiz kayıyor, bu gidişle biz de yerle bir olacağız. Bizim sesimize kimse kulak asmıyor. Ama olacak afetlerden yetkililerimiz sorumludur" ifadelerini kullandı. Adagül Köyü Muhtarı Abdullah Demirhan da, "Biz durumu tüm yetkililere bildirdik. Kusurunu kimse kabul etmiyor. Şu tetiklenen araziler 400 dönüme yakın ve 12 ev tehlike altında. Burası kayarsa baraj ve dolayısıyla Borçka tarih olur. Köylü çok tedirgin kimse evine giremiyor" dedi.
 
Baraj çalışmaları sebebiyle geçtiğimiz yıllarda yapılan patlatmalar neticesinde oluşan heyelan tehlikeleri durumu ve kaya çatlamaları, 400 dönüm arazinin bulunduğu ve yaklaşık 100 nüfusun yaşadığı mahallede tedirginlik oluşturuyor

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız