1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de maden arama çalışmalarını protesto!
Artvin'de maden arama çalışmalarını protesto!

Artvin'de maden arama çalışmalarını protesto!

Artvin'de bir grup, Kafkasör yaylası Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan maden arama çalışmalarını protesto etti.

A+A-

Çok katlı otopark önünden toplanan yaklaşık 300 kişi pankart ve sloganlar eşliğinde Orman Bölge Müdürlüğü önüne yürüdü. İnönü Caddesini yarım saat trafiğe kapatan grup, Orman Bölge Müdürlüğü önünde toplandı. “Madene Hayır” yazılı pankartı açan çevrecilere polis müdahale edince kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Polisin çekilmesinin ardından çevreciler bölge müdürlüğü önünde pankartlarını astı ve basın açıklamalarını gerçekleştirdiler. 

eylem5-001.jpg

Basın açıklamasını Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan gerçekleştirdi. Karahan, “2007 yılından bu yana inat ve ısrarla Cerattepe’de orman katliamı yapmaya çalışılıyor. Ormanları, Cerattepe’de 2007’de mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı, 2014 yılında Mersivan-Oruçlu yolunda ve Cerattepe’de Artvin halkının karda-kışta direnişi kurtarmıştır. Görevlerini kötüye kullanan bu kamu zararlılarından elbette hesap soracağız” dedi.

eylem4-002.jpg

eylem3-003.jpg

eylem2-003.jpg

eylem1-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum