1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de okullar tatil edildi
Artvin'de okullar tatil edildi

Artvin'de okullar tatil edildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle Artvin'de okullar Pazartesi günü tatil edildi. Saçinka Tepesi'nden dönen bir grup, çığ nedeniyle ulaşıma kapanan yolda mahsur kaldı.

A+A-

Artvin'de kayak yaptıkları Saçinka Tepesi'nden dönen bir grup, çığ nedeniyle ulaşıma kapanan yolda mahsur kaldı. Bu arada kar nedeniyle de okullar pazartesi günü tatil edildi.
Alınan ilk bilgilere göre, aralarında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı kayakçıların da bulunduğu 25 kayakçı ile ailelerinden oluşan 70 kişilik grup, kayak yapmak üzere Karçal Dağı'nın 2050 rakımlı Saçinka Tepesi'ne gittiler. Bir süre sonra araçlarıyla birlikte Artvin'e geri dönmek isteyen grup, çığ nedeniyle ulaşıma kapanan Ahlat köyü mevkiinde mahsur kaldılar.
İl Özel İdaresine bağlı ekipler, gruba ulaşmak üzere yol açma çalışmalarına başladı.
Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, bazı kayakçıların kayak yapmak üzere Saçinka Tepesi'ne gittiklerini belirterek, ''Bizim bilgimiz olmadan gittiler. Bu hava şartlarında Seçinka Tepesi spor yapmaya elverişli değil'' dedi.
Artvin'den Saçinka Tepesi'ne ulaşımın sağlandığı yolun bir kısmına çığ düştüğünü ifade eden Vali Aydoğdu, ''Çığ nedeniyle yolun kapanması sonucu mahsur kalmışlar. Mahsur kalan grup tarafından durum bize bildirildi. Bunun üzerine yolun açılması için İl Özel İdaresi ve çeşitli kurumlardan iş makineleri gönderdik. Yaklaşık 1 saat içinde kayakçılara ulaşmayı planlıyoruz'' diye konuştu.
Vali Aydoğdu, grupta herhangi sağlık sorunu bulunan birinin olmadığını, araçlarının içinde yolun açılmasını beklediklerini sözlerine ekledi.


ARTVİN MERKEZ DE OKULLARA KAR TATİLİ
Bu sabah itibariyle etkili olan kar yağışı nedeniyle Artvin Merkez ilçe ve bağlı köylerinde ilk ve orta dereceli okullar 15.Ocak 2006 Pazartesi günü bir gün süreyle tatil edildi.
Artvin'de etkili olan kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmesinin ardından kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personele de Pazartesi günü izin verildi. Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, ilde etkisini sürdüren kar yağışından dolayı kamu kurum ve kuruluşlarının engelli kadrolarında görev yapan personelin 15 Ocak Pazartesi günü izinli olacağını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum