1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Artvin'deki oğlu ile Trabzon'daki kızına gönderdi
Artvin'deki oğlu ile Trabzon'daki kızına gönderdi

Artvin'deki oğlu ile Trabzon'daki kızına gönderdi

Baş döndüren teknoloji kartpostal geleneğini yok ederken Ümraniye'de başlatılan kampanya ilgi çekti.

A+A-

Ümraniye Belediyesi unutulmaya yüz tuttmuş kartpostal geleneğini yeniden canlandırıyor. Yeni yıl temennilerini uzaktaki yakınlarına iletmek isteyen vatandaşlar, belediyenin hazırladığı kartpostallardan seçtiklerini doldurarak, dünyanın herhangi bir noktasında bulunan sevdiklerine ücretsiz bir şekilde yollayacak.

Yeni yıla sayılı günler kala Ümraniye Belediyesi eski bir geleneği canlandırdı. ‘Benim Ümraniyem’ projesi kapsamında Ümraniye’nin 200 farklı fotoğraf karesinden hazırlanan kartpostallar ilçenin farklı yerlerinde vatandaşlara dağıtıldı.

kart2.jpg

Yeni yıl dileklerini sevdiklerine iletmek isteyen vatandaşlar yazdıkları kartpostalları, ilçenin 9 noktasına koyulan kutulara atarak, belediye aracılığıyla ücretsiz bir şekilde Türkiye’nin ve dünyanın her bir yerindeki yakınlarına gönderecek.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, projenin eski gelenekleri canlandırmak için yapıldığını belirterek, “Unutulmaya yüz tutmuş güzel bir geleneğimizi yeniden canlandırma heyecanı ve vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Bunlar Ümraniye fotoğrafları. 200 aşkın kartpostal ve hepsi bizim zamanımızada yapılan güzelliklerden oluşan bir Ümraniye karpostalları bunlar” dedi.

kart3.jpg

“KARTPOSTAL UNUTULMAYA YÜZ TUTTU”
Teknoojinin bazı gelenekleri yok ettiğine dikkat çeken Başkan Hasan Can, “Cep telefonları, sosyal medya çıktı.Dünyanın her tarafından hızlı iletişime geçme imkanı çıktı. O sebeple o mektuplar, karpostal göndermeler unutulmaya yüz tuttu. Ama inanıyorum ki, sosyal medya aracılığıyla gönderilen mesajlar bu mektupların, karpostlın sıcaklığını taşıyamaz. Postaneye götürmeniz gerekmiyor. Sadece karpostallarımızdan seçeceksiniz. Kime yazacaksanız yazacaksınız, zarfın üzerne açık adres yazıp bu kutulara atacaksınız. Dostlarınıza götüreceğiz” şeklinde konuştu.

Başkan Can, üzeri Ümraniye Çiğdem’li olan bir kartpostal seçerek, babası için yeni yıl dileği yazdı.

kart1.jpg

Trabzon'daki kızı ve Artvin'deki oğluna kartpostal!

Arkadaşlarına yeni yıl karpostalı yazan Gülen Akyol, "Çok eskiden vardı. Lise ve üniversite yıllarında. Artık yok, görünce şaşırdım. Güzel bir uygulama” diye konuştu.

Metin Civelek ise, kartpostalın çok eski bir gelenek olduğunu belirterek, “Çok güzel bir şey. Çok eskiden okul zamanlarda uzaktaki akrabalara gönderiyorduk. Trabzon’da kızım var ona göndereceğim ve Artvin’deki oğluma göndereceğim” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum