1. HABERLER

  2. ARAŞTIRMA

  3. Artvinli Arıcılar sorunlarını tartıştı.
Artvinli Arıcılar sorunlarını tartıştı.

Artvinli Arıcılar sorunlarını tartıştı.

Artvin ve Ardahan Tarım İl Müdürleri ve Arıcılar Birlik Başkanları Artvin’de bir araya gelerek saatlerce arıcıların sorunlarını tartıştılar

A+A-

Artvin ve Ardahan Tarım İl Müdürleri ve Arıcılar Birlik Başkanları Artvin’de bir araya geldiler.
Artvin Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda bir araya gelen iki ilin Tarım İl Müdürleri ve Arıcılar Birlik Başkanları ile birlik ilçe temsilcileri; arıcılarının sorunlarını saatlerce tartıştılar.
Toplantının öğlene kadarki olan bölümüne Artvin Tarım İl Müdürü Mustafa Duman Başkanlık etti. Artvin Tarım İl Müdürü Duman,”Dünyada kovan başına en az bal ülkemizde alınmaktadır. Başka ülkelerde kovan başına 100 kilogram bal alınırken, ülkemizde ise bu rakam 20 kilogram civarında oluşu çok üzücüdür. Bu iki ilin arıcılarının sorunları ortaktık .Yapılacak çalışmalarla hem verim artırılacak hem de arıcıların sıkıntıları azaltılmış olacaktır. Arıcılık hassas bir konudur.Sürekli bu konudaki fikirlerimizi yenilememiz gerekir. Arıcılıkta Artvin ve Ardahan ayrılmaz bir bütündür. Mevcut potansiyelde her iki ilin arıcılarına fazlasıyla yetecek durumdadır. Bu bölge Kafkas ırkı arının izole bölgesi olduğu için buraya her bölgeden arı getirilemez. Bu genelgelerle belirtilmiştir.”dedi. Artvin Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı A.Necmi Yazıcı da Artvinli Arıcıların sorunlarını ve çözümleri aşamasında neler yapılması gerektiğini anlattı. <br> <br>Toplantının öğleden sonraki bölümüne ise Ardahan Tarım İl Müdürü Fevzi Karakoç başkanlık yaptı. Fevzi Karakoç, “Bugün arı olmayan köyde yarın arı olacaktır. Çalışmaların bu titizlikte yürütülmesi gerekir. Bu bölgede arıcılık çok önem isteyen bir iştir. Arı nakilleri diğer hayvan nakillerine benzemez. Arıcılarımızın sıkıntılarının giderilmesi ve kalitenin yükseltilmesi bağlamında her türlü desteğe hazırız.”diye konuştu.
Ardahan Arıcılar Birliği Başkanı Kemal Gültekin şunları söyledi: “Bizler çalışmalarımızı olumlu yapamazsak, bir gün Çin‘i gelecek balı 2.5 YTL’ye satarsa hiç şaşırmayın. Dünyada duvarlar yıkıldı. Bizlerin gezginci arıcılık konusunda birbirine destek olması gerekir. Bu işlere siyaseti karıştırmayın. Muhtarlara konaklama konusunda kesinlikle para vermeyin .Zaten yasal değildir.” dedi.
Toplantıda ayrıca; Şavşat Birlik Temsilcisi İkram Bahçeci, Yusufeli Temsilcisi Ağduman ve yönetim kurulu üyeleri de görüş ve önerilerini dile getirdiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum