1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvinli arıcılara eğitim sertifikası
Artvinli arıcılara eğitim sertifikası

Artvinli arıcılara eğitim sertifikası

Artvin'de Halk Eğitim Merkezi ve Tarım İlçe Müdürlüğü’nce ortaklaşa organize edilen arıcılık kursunu tamamlayanlara belgeleri verildi.

A+A-

Artvin’in Şavşat İlçesi’ne bağlı Çavdarlı Köyü’nde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Tarım İlçe Müdürlüğü’nce ortaklaşa organize edilen arıcılık kursunu tamamlayanlara belgeleri verildi.
Şavşat’ın Çavdarlı köyündeki arıcılık kursu ağır kış şartlarına rağmen aksatılmadan devam ettirilerek tamamlandı. Kursu veren Şavşat Arıcılar Derneği Başkanı Haydar Çelik, arıcılığın çok dikkat edilmesi gereken bir iş kolu olduğunu vurguladı. Çelik “Şu ana kadar arıcılarımız bu işten önemli ölçüde para kazanacaklarını bilmiyorlardı. Arıcılarımızın bir çoğu kendi bal ihtiyaçlarını karşılamak için bir hobi olarak yapıyorlardı. Ama artık gelişen yeni metotlarla bilimsel bir şekilde yapılacak arıcılık aile ekonomisine katkı sağlamakla kalmayacak, istihdamı da sağlayacaktır. Bu yıl Şavşat genelinde arıcıların hüsran yılı olmuştur. Bunun en büyük nedeni bilgi azlığıdır.Yapmış olduğumuz kursların yararı ve önemi büyüktür. Bunu arıcılarımızın dikkate alacağını umut ediyorum.”dedi.
Kursa katılarak belge alan köy Muhtarı Sacettin Aydın da Şavşat Kaymakamlığına teşekkür ederek “Arıcılık konusun da doğru bildiğimiz çok yanlışlar varmış. Bu kurs sayesinde hem ben hem de köylü komşularımız çok önemli bilgiler aldılar. Bize bu imkanı sağlayan her kese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.
Kursa köy halkından 70 yaş üzeri vatandaşlarında kursa katılması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum