1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Atatürk heykeli kaldırılmıyor, taşınıyor açıklaması
Atatürk heykeli kaldırılmıyor, taşınıyor açıklaması

Atatürk heykeli kaldırılmıyor, taşınıyor açıklaması

Rize Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk Heykelinin taşınması ile ilgili yeniden alevlenen tartışmalar sonrası; Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, Atatürk Heykelinin kaldırılmayacağını sadece uygun olduğu yere taşınacağını söyledi.

A+A-

Konu ile ilgili Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ı ziyaret eden Rize Kent Konseyi Başkan ve yöneticileri, Atatürk Heykelinin yıllardır Rize’nin adeta bir sembolü olduğunu dile getirerek heykelin taşınması ile ilgili gerekçeleri başkan Kasap ile konuştu.

kent.jpg

RİZELİ HER ZAMAN BAYRAĞINA ATASINA SAHİP ÇIKAR
Alınan bilgiler sonrası bir açıklama yapan Rize Kent Konseyi Başkanı Sadullah Köse, Rize’nin trafikten temizliğe birçok sorunla mücadele etmeye çalıştığını dile getirerek; “15 Temmuz sonrası herkesin vatanına, bayrağına, dinine, atasına nasıl sahip çıktığını gördük. Demokrasi nöbetlerinin yapıldığı alanda bulunan Atatürk Heykeli hiçbir vatandaşımızı rahatsız edemez, etmedi de. Geçtiğimiz yıl yapılması planlanan Rize Meydan Projesi için Atatürk Heykelinin taşınacağı duyurulmuş, bunun ardından Atatürk Heykelini yıkıyorlar diye kamuoyu gereksiz yere meşgul edilmişti.  Atatürk heykelini hiç kimse yıkamaz. Biz Rizeliler vatanına, bayrağına, atasına ve dinine sahip çıkan mert insanlarız. Bunu tüm Türkiye böyle biliyor. 15 Temmuz gecesi kaybettiğimiz 237 şehidin 12’sinin Rizeli olduğu aşikârdır. Şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Bu gün yine bazı kesimler tarafından Atatürk heykelinin kaldırılacağı şeklinde kamuoyuna fütursuzca demeç verenleri üzülerek takip ediyorum” diye konuştu.

“TÖREN ALANI VALİLİĞİN ÖNÜDÜR”
Atatürk Heykeli’nin kaldırılmayacağı geçerli nedenler dolayısıyla taşınacağını dile getiren Köse; “Rize ilinin tören meydanı olarak görülen yer Rize Valiliğinin ön tarafıdır. Daha önce birkaç tören ve karşılamanın yapıldığı bu alan törenler için en uygun yerimizdir. Bir tören yapıldığı an mecburen şu an Atatürk Heykelinin bulunduğu bölge trafiğe kapatılmaktadır. Bizim şehrin can damarı olan yerin trafiğe kapatılması şehir insanımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Ne yazık ki Rize ilinin çok sayıda geniş yerleşim alanları yoktur. Bu yüzden Atatürk Heykeli; yapılacak olan proje sonrası artık törenler için kullanılamayacak olan meydandan taşınması gerekmektedir. Bunda da küçük bir kesimin yanlış bilgilendirmesi dışında hiçbir Rizelinin karşı çıkmadığını görüyoruz. Kamuoyunu bu tip kısır çekişme içine sokanların, ilimizde kargaşa ortamı yaratma düşüncesi olanların; Rize gibi bir dertleri yoktur. Biz Rize’ye gelecek her türlü yatırımın destekçisi, daha iyi olması için de takipçisi olacağız” ifadelerini kullandı.   

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız