1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Atspor ile İtspor, gün ışığına çıktı!
Atspor ile İtspor, gün ışığına çıktı!

Atspor ile İtspor, gün ışığına çıktı!

"Trabzon futbolunun kökleri" adlı kitapta geçen, 'Atspor ile İtspor Futbol Maçı'nın anlamı gün ışığına çıktı...

A+A-

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Ali Özbak'ın "Trabzon futbolunun kökleri" adlı yeni kitabında, 'Atspor ile İtspor Futbol Maçı' geçmişte Trabzon'da mahalle arasında oynanan sokak futbolunu anlatıyor.

Trabzon'da 1971 yılında oynandığı belirtilen maçta Atspor'da Trabzonspor'un efsane teknik adamları Özkan Sümer ile Ahmet Suat Özyazıcı yer alırken, İtspor'da Trabzonspor eski başkanlarından Atay Aktuğ ve efsane golcüsü Necmi Perekli yer alıyor.

27370

Ali Özbak'ın kaleminden Atspor ve İtspor karşılaşması için kitapta şu ifadeler yer alıyor:

"Geçmişte, Trabzon'da mahalle arasında oynanan futbol (sokak) futbolu bugün halı sahalarda oynanan futboldan,'Çok daha iddia taşıyordu' , Kalite zenginliği daha fazlaydı. Doyuruculuğu vardı. Zevk yaşatıyordu. O nedenle fazla sayıda da seyirci buluyordu. Trabzon'da futbolun oynandığı merkezlerden biri de Şana'daki Ziraat Okulu futbol sahası idi. Bu sahalarda oynanan karşılaşmalar taraftarlara açıktı. O yıllarda Ziraat Okulu futbol sahasında birçok karşılaşma oynanırdı, ama bunların en anlamlısı Atspor ile İtspor müsabakasıydı. Bu karşılaşma oynanamadan önce pankartlar hazırlanır ve şehrin çeşitli kısımlarında sergilenirdi. Takımları oluşturan iddia sahipleri ise Özkan Sümer ve Yaşar Kömürcü'ydü. Atspor'un takım koçu Özkan Sümer, İtspor'un ise Yaşar Kömürcü'ydü. Atspor'un kadrosunu Sümer İtspor'un kadrosunu ise Komürcü oluşturmuştu. Dolayısıyla takım koçları onlar idi."
27371
Kitapta maçın takım kadroları da verildi. Atspor'da Özkan Sümer, Ahmet Suat Özyazıcı, Faruk Poyraz, Şevki Gençosmanoğlu, Turan Çınar, Mehmet Yazıcı ve Fazıl Pirselimoğlu; İtspor'da ise Yaşar Kömürcü, Atay Aktuğ, Necmi Perekli, Bülent Şahinkaya, Teoman Erengil, Osman Türk, Mahmut Yalman, İbrahim Hasan Başoğlu ve Teoman Nafizoğlu yer aldı.

Haziran 1971'de bir Pazar günü oynanan karşılaşma Atspor'un 11-4 üstünlüğü ile sona erdi.

Öte yandan '40 Yıl Trabzonspor' adlı bir kitabı daha bulunan Ali Özbak Trabzonspor tarihini daha detaylı ve görsel olarak anlattığı ''Trabzon Futbolunun Kökleri'' isimli kitabından gençlerin faydalanması gerektiğini söyledi.

Özbak, 1 yıl öncesine kadar 5 yıla yakın bir yerel gazetede köşe yazarlığı yaptığını hatırlatarak, "Yazdığım yazıların bir yapıtta olması yönünde dostlarımın büyük bir ilgisi olmuştu. Bunları da kitaplaştırdım'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız