1. YAZARLAR

  2. Hızır TONYALI

  3. Spor olsun diye oynanmaz ki!
Hızır TONYALI

Hızır TONYALI

Yazarın Tüm Yazıları >

Spor olsun diye oynanmaz ki!

A+A-

Pazarspor, 2. periyottaki belki de en rahat maçını oynadı Ünye ile.
90 dakika boyunca iki organize atak geliştiremeyen, Pazarspor kalesinde gol atabilirim imajı bile veremeyen, hem beyin hem de oyun olarak bitmiş bir görüntü çizen Ünye karşısında Pazarspor maçı net ve rahat kazandı.
Geçen hafta Tokat’ı 2–1 mağlup etmesine rağmen meydan muharebesindeymiş gibi hakem tarafından 8 sarı 1 de kırmız kartla cezalandırılan Pazarspor’un başına gelenler bu hafta da Ünye’nin akıbeti oldu adeta.
Pazarspor Tokat’ı son 10 dakikada bulduğu 2 golle zar zor yendi ama kör topal gittiği Erzincan deplasmanında şampiyonluk umutlarını kaybetti.
Ünyespor ise Pazar’da hem maçı kaybetti hem de gelecek haftalarını. Sanırız ki önceki hafta Pazar’ın ipini çeken aynı eller bu maçta da son iki sırayı şekillendirme anlamında Ünye’yi ateşe attılar. Yoksa her pozisyonda el cebe gitmez ki!
Ligde biraz ipin ucu kaçınca başka eller devreye giriyor maalesef. Özellikle son haftalarda oynanan maçlarda bu alavere dalavere işleri anlamak için de özel bir bilgi birikimine sahip olmaya hiç gerek yok.
Maçın genelinde her iki takım da tribünlere heyecan verecek bir futbol ortaya koyamadılar. Pazarspor maçı 3–0 gibi net bir skorla kazansa da bu futbol ile haftaya Giresun deplasmanından iyi bir sonuç alabileceğini pek zannetmiyorum. Ancak derbi maçlarının havası farklı olur. Yine de sadece skor olarak göze hoş gelen bu müsabakanın Pazarspor’a gelecek haftaki önemli maçta iyi bir moral motivasyon olmasını dilerim.
Ünyespor’un ise bundan sonraki haftalarda daha dikkatli olması gerekiyor. Çünkü Erzurum, Erzincan ve Tokat gibi 3 il takımı ile verdikleri kümede kalma mücadelesinde anlaşılan bilet kendilerine kesilmiş. Bu hesabı ancak, daha sakin ve akıllı oynayarak bozabilirler.
Futbolun bir spor müsabakası olduğu ve kazanılacak en değerli kupanın ise dostluk olacağı anlayışının; yarışanlardan çok yarıştıranlar tarafından kavrandığı günlerin özlemiyle iyi haftalar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum