1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Av yasağı başlamadı ama tezgahlarda balık kalmadı!
Av yasağı başlamadı ama tezgahlarda balık kalmadı!

Av yasağı başlamadı ama tezgahlarda balık kalmadı!

Denizlerde av yasağının başlamasına yaklaşık 2 ay olmasına rağmen tezgahlarda kültür balıkları daha fazla yerini almaya başladı.

A+A-

Balıkçılar bu sezon özellikle Hamsi avında bekledikleri verimi alamadıklarından yakınırken Hamsi artık kıyılardan sonra da tezgahları da terk etmeye başladı. Trabzon’da tezgahlarda özellikle kültür balıkları daha çok yerini alırken az miktardaki diğer balık çeşitlerinin de fiyatları daha yüksek olduğu gözlendi.

Uzun yıllar balıkçılık sektörüyle uğraşan Zeki Özçilingir, tezgahlarda artık kültür balıklarının daha yoğun olduğunu belirterek “Bu sezon fazla verim alamadığımız için bugünlerde Somon, Çupra, Alabalık gibi kültür balıklarına yöneliyoruz. Çok az miktarda istavrit geliyor. Genelde her sezon aynı olurdu ancak bu sezon biraz daha kötü oldu. Müşteriler genelde Hamsi, Mezgit, Sargan, soruyor ancak bunlar yok. Şu an tezgahlarımızda kültür balıkları daha çok bulunuyor. Fiyatlar ise makul seviyelerde. Alabalık 15 TL, Somon 20 TL, Levrek, Çupra 25 TL. Bunlara da pek rağbet olduğunu söyleyemeyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum