1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Avcı, “Millet vesayete dur diyecek”
Avcı, “Millet vesayete dur diyecek”

Avcı, “Millet vesayete dur diyecek”

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, vesayetçi sistemin Menderes ve Özal’ı iktidardan aldığını, mücadeleyi sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ise parti kapatma davalarından en son 15 Temmuz hain darbe girişimine dek birçok saldırısının olduğunu söyledi.

A+A-

 

AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, katıldığı canlı yayın televizyon programında 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu ve gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

muhammedavci-004.jpg

“MÜCADELE LİDERLERİN CANINA MAL OLDU”

Avcı konuşmasında “Menderes, Özal ve Erdoğan kişisel karizmalarıyla, özgül ağırlıklarıyla, kendi liderlikleriyle birlikte, bu sistemin bütün defolarını bir şekilde izale etti. Bu mücadele liderlerin canlarına mal olmuştur. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başına gelenleri de hepimiz biliyoruz. Parti kapatmalarından tutun, en son 15 Temmuz darbe girişiminde yaşadığı hadiselere bakın. Yaşanan mücadele gözler önündedir.” ifadelerine yer verdi

“VESAYET ORGANLARI SİVİL İKTİDARLARI ÇALIŞTIRMADI”

Mevcut sistemin 3-4 başlı yapısının olduğunu belirten Avcı, “Bir sürü vesayet organıyla birlikte sivil iktidar çalıştırılmıyor. Adeta iktidarsızlığa sevk ediliyor. Bu Türkiye’de bugüne kadar kurulan hükümetlerden anlaşılıyor. AK Parti dönemi dışında bakıldığında neredeyse 8 ayda bir hükümet kurulmuştur.” dedi.

“3 dönem hariç kaos ve istikrarsızlık vardır” diyen Avcı, “Bu hükümetlerin içerisinde Adnan Menderes, Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan dönemini çıkardığınızda, bu sistemin sadece kaos, istikrarsızlık ve fakirlik ürettiğini görüyoruz.” şeklinde konuştu.

“AVRUPA, MISIR’DA OLDUĞU GİBİ DİKTATÖRLERLE İŞ TUTMAYI İYİ BİLİR”

İsviçreli Blick gazetesinin “diktatörlüğe hayır oyu kullanın” şeklinde Türkçe manşetine değinen Avcı, “Avrupa’nın esas meselesi diktatörlük olsaydı, Mısır’da seçimle iş başına gelmiş bir lideri darbeyle devirip yerine bir diktatörü iş başına getirmezlerdi. Batı diktatörlerle iş tutmayı çok iyi bilir” dedi.

Son yaşanan gelişmelerin Avrupa’nın korkusunun göstergesi olduğunu kaydeden AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı, “Batının bu ikiyüzlülüğü karşısında bizim reflekslerimiz zayıflamayacak. Bilakis çok daha güçlü bir şekilde yerimizi muhafaza edeceğiz. Bugün Avrupa’da hayırcılar bir kampanya yürütebiliyorlar. Evet ile ilgili kampanya yapanlara çok net bir ambargo ortaya konuluyor. Bu çok net güçlü bir Türkiye korkusundan ibarettir.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
20 Yorum